Zaproszenia dla szefostwa/ kolegów z pracy

Teksty na zaproszenia ślubne, wierszyki i wiersze miłosne ! Wasze ciekawe propozycje zaproszeń ślubnych ręcznie robionych

Zaproszenia dla szefostwa/ kolegów z pracy

Postprzez Merry Pn 03 gru, 2007

Mam do was takie pytanie:
jak rozwiązujecie problem z zapraszaniem osób z Waszej pracy?
Czy zapraszacie kogoś konkretnego (przedstawiciela), czy może dajecie zaproszenie bez personalizacji, ale jak to wtedy napisać??? A może w ogóle nie dajecie żadnego zaproszenia (ale czy to wypada tak przemilczeć własny ślub??? chyba nie a zresztą jak??).
Czy zapraszacie np. szefa/ kolegów lub koleżanki/ tylko na ślub czy też na wesele i jak to wpisujecie na zaproszeniu?
Będę Wam wdzięczna za wszelkie sugestie, bo sama mam mętlik w głowie :-).
Obrazek

Obrazek
Merry
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Re: Zaproszenia dla szefostwa/ kolegów z pracy

Postprzez Chouchoute Pn 03 gru, 2007

Ja w pracy jestem tylko z szefem. Dlatego zaprosilam go z zona. A Alan nie zapraszal nikogo :roll:
wydaje mi sie ze zalezy od ukladow z szefostwem :wink:
Chouchoute
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 65
Data ślubu: 14 lipca 2007

Postprzez trinity84 Pn 03 gru, 2007

jak moi rodzice mieli firmę to byli zaproszeni na wszystkie wesela swoich pracowników - i na wszystkich byli (w sumie chyba 3)... to zależy właśnie od układów w pracy, jeśli pracownicy czują się blisko z szefostwem i wspólpracownikami i mają na to chęć, to wtedy zapraszają ich wg uznania...
Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
trinity84
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 59
Data ślubu: 15 lipca 2010

Postprzez kswitala Pn 03 gru, 2007

u mnie w pracy zawsze na wesele chodzi delegacja (trzy osoby), ale nigdy nikt nie daje żadnego zaproszenia. Po prostu wiedzą, że jest ślub. Zbierają na prezent i delegacja idzie na wesele. W kościele na ślubie zwykle bywa kto może akurat, a delegacja przyjedźa na salę w porze kawy i zwykle bywają już do końca wesele. W pracy mojego przyszłego męża jest tak samo. Nikt oficjalnego zaproszenia nie daje. Np. jak ksiądz miał 25-lecie kapłaństwa to zaprosił też delegację dwuosobową i wtedy dał zaproszenie,a tam było napisane grono pedagogiczne i myśmy sami zdecydowali kto pójdzie
kswitala

U mnie w firmie pracuje dużo ludzi, więc nie będę zapraszać wszystkich.
Co do szefostwa- to układy są ok, ale nie jakieś zażyłe i raczej nie chcę ich mieć na weselu. Ale na ślub ich raczej wypada zaprosić.
Z kolei osoby z pokoju (3 osoby)- też raczej nie chcę ich na weselu, bo nie jesteśmy znowu aż takimi wielkimi koleżankami, żebym je zapraszała na zabawę. No a na ślub- to co innego.
Ale jakbym to wtedy miała napisać: szefostwo + osoba A + osoba B + osoba C???? Bez sensu.
A z kolei nie wpisując naziwsk to co: zaproszenie dla: "Przedstawicieli firmy X"???? To dopiero głupio brzmi. :sad:
Obrazek

Obrazek
Merry
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Postprzez tereska Pn 03 gru, 2007

Sloneczna, to nie pisz w ogóle. tylko tak, ustnie jakos zaproś.
Obrazek
Na początku Bóg stworzył czekoladę i zobaczył, że to było dobre.
Potem oddzielił jasną od ciemnej i to było lepsze...
tereska
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 84
Data ślubu: 5 sierpnia 2008

tereska napisał(a):Sloneczna, to nie pisz w ogóle. tylko tak, ustnie jakos zaproś.

No nie wiem... Jakoś wydaje mi się, że lepiej na piśmie.
Obrazek

Obrazek
Merry
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Postprzez Irgi Pn 03 gru, 2007

Ja zapraszam z pracy 2 najbliższe koleżanki z osobami towarzyszącymi. reszta się na pewno nie obrazi. Po prostu z tymi osobami spędzam najwięcej czasu i mogę gadać o wszystkim. szefostwa nie chcę mieć na weselu i ich nie zaproszę. zastanawiam się czy nie dać im zaproszenia tylko na ślub, wtedy może się domyślą, że pozostała część dnia chcę spędzić tylko z rodziną i dobrymi znajomymi. Choć prawdę powiedziawszy wolałabym, aby nie przychodzili nawet na ślub.
Obrazek
Obrazek
Irgi
Początkujący
Początkujący

Następna strona

Powrót do Zaproszenia na ślub

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl