Wesele - nie powtórz błędu!

Co radzicie a co odradzacie ? Rady weselne, które często ratują… z największej opresji. Co zabrać na wesele - zapasowe spodnie, agrawkę, środek czyszczący ?

Re: Wesele - nie powtórz błędu!

Postprzez tereska Śr 04 maja, 2011

mały szczegół dekoracyjny, na który dopiero Pani z zagranicy zwróciła moją uwagę :D

jeśli chodzi o dekoracje na stołach, powinny być ona jak najbardziej "płaskie", albo umieszczone wysoko, ponad głowami gości. niewygodnie się rozmawia, jesli pomiędzy rozmówcami stoi okazały bukiet kwiatów. :wink:
wspomnianej Pani podobało się takie oto rozwiązanie:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
Na początku Bóg stworzył czekoladę i zobaczył, że to było dobre.
Potem oddzielił jasną od ciemnej i to było lepsze...
tereska
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 84
Data ślubu: 5 sierpnia 2008

Postprzez puopia Śr 04 maja, 2011

My mielismy plaskie wysokie sa fajne ale wtedy goscie icy nie widza nam dekoratorka doradzila wlasnie plaskie bukiety.
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez krzykow Cz 21 lip, 2011

Coś jeszcze dorzucę od siebie co mi się nie podobało:

• w restauracji, gdzie podawali napoje kupione prze PM, gdy się skończyły kasowali od gości za dodatkowe dzbanki z wodą (oczywiście uważam, że była to wina restauracji, ponieważ powinni takie rzeczy ustalić z PM - czego nie zrobili)
  • wynajmowanie droższej restauracji a później oszczędzania na jedzeniu (w jednym zameczku to ludzie niemal walczyli o jedzenie :lol: )
  • restauracja przy samej drodze - jak człowiek chciał się trochę przewietrzyć wchodził prawie wprost na ruchliwą drogę (co dopiero mogły powiedzieć osoby z dziećmi - strach spuścić je z oczu)
  • muzyka "zarządzana przez rodzinę" - czyli wyglądało to tak, że zbierało się czasami nawet kilka osób i wybierało jaki utwór puścić (a parkiet świecił pustkami)
  • o żenujących zabawach nie wspominam bo już o tym wiele było
krzykow
Gość
Gość

Postprzez tOsiek Pt 22 lip, 2011

My też będziemy mieli przy swoim stole płaskie ozdoby kwiatowe na środkowym skraju naszego stołu. Natomiast na stołach gości będą stały wysokie wazony z kwiatami, które nie będą nikomu przeszkadzały.
krzykow, to co piszesz, to troszkę żenujące, bo goście powinni przystosować się do muzyki, która jest im grana i powinni tańczyć do tego, co jest, jeść co im podadzą. widocznie para młoda na tym nie miała zupełnej kontroli.
Kasowanie gości za dzbanki z napojami?? to jakieś totalne nieporozumienie.
droższa restauracja, a mało jedzenia, podejrzewam, że była bitwa, a goście byli wygłodniali jak lwy :)
ღ Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnieńღ

Obrazek
Obrazek
tOsiek
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 39
Data ślubu: 6 sierpnia 2011

Postprzez paulapau Pn 25 lip, 2011

tOsiek u nas było tak samo- przed nami płaska szeroka kompozycja (ale naprzeciw nas nikt nie siedział), a na stołach w wysokich wąskich wazonach kwiaty- tak że każdy się widział pod nimi :) .

Puopia u Ciebie było trochę inaczej, bo były okrągłe stoły :)
paulapau
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 198
Data ślubu: 18 czerwca 2011

Postprzez magicka Wt 09 sie, 2011

Uwierzcie mi, że naprawdę warto sprawdzić stan toalet przed weselem.... bo nie chcę mówić w którym ośrodku, byliśmy na weselu i tam w toaletach nie dość, że nie działały zamki, spadające muszle sedesowe.... i poplamione prześcieradła w pokojach.... oblecha...naprawdę
"Gdzie ty pójdziesz,
tam ja pójdę,
gdzie ty zamieszkasz,
tam ja zamieszkam,
twój naród będzie moim narodem,
a twój Bóg będzie moim Bogiem "
Księga Rut 1,16

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
magicka
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 61
Data ślubu: 22 czerwca 2013

Postprzez zolinka70 Śr 22 lut, 2012

proponuję sprawdzać nie tylko stan toalet w lokalu, ale także kuchnię. Warto zobaczyć jak jest wyposażona i stan ogólny bo przecież jedzenie które będziecie jedli na waszym weselu oraz wasi goście będzie przygotowywane w tych warunkach jakie posiada dany lokal. Z zewnątrz może być idealny, sala także, ale zaplecze już zostało potraktowane bardzo oszczędnościowo. Znam lokale w których personel nie posiada nawet książeczek zdrowia(przynajmniej aktualnych)
jeżeli macie jakieś pytania piszcie..
zolinka70
Gość
Gość

Postprzez aneta12345 Śr 14 mar, 2012

W temacie - trochę na opak, czyli co zrobić aby zadbać o malutkie szczegóły...

Ja na swoim weselu planuję:
- postawić stolik dla dzieci z kredkami, puzzlami, kolorowankami, klockami itp;
- chcę aby kelnerzy przygotowali wiaderka z lodem na wódkę (wesele w lipcu)
- pamietajcie o przygotowaniu pudelek na ciasta (jesli chcecie w ten sposób podziekować gościom)
- do damskiego Wc planuje dać w eleganckim koszyczku agrafki, igłę i nitkę, kilka par rajstop w róznych rozmiarach, chusteczki nawilżane i matujące bibułki, środki higieniczne kobiece, plastry i koniecznie antyperspirant w spray'u - również w męskim!

mam nadzieje że te kilka prosteych zabiegów umili gosciom zabawę :)
aneta12345
Gość
Gość

Data ślubu: 7 lipca 2012

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Porady i komentarze

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl