Weeding plenner

Dokumenty, terminy ! Kiedy załatwiać usługi.
Spotkanie z księdzem i spisywanie protokołu. Jak wyglądały nauki przedślubne ?

Weeding plenner

Postprzez Ania&Marcin Pt 08 lip, 2011

Co myślicie na temat weeding plannerów, czy warto korzystać z pomocy takich firm? Czy ktoś może korzystał już z takiego rodzaju usług jeśli tak to jak wyglądają koszty?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ania&Marcin
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 20
Data ślubu: 13 lipca 2013

Re: Weeding plenner

Postprzez paulapau Pn 11 lip, 2011

w zyciu nie odmowilabym sobie przyjemnosci planowania slubu dlatego na pewno nie skorzystalabym z pomocy takiej firmy
paulapau
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 198
Data ślubu: 18 czerwca 2011

Postprzez nika99 Pn 11 lip, 2011

paulapau napisał(a):w zyciu nie odmowilabym sobie przyjemnosci planowania slubu dlatego na pewno nie skorzystalabym z pomocy takiej firmy
Jestem zupelnie twojego zdania paulapau :mrgreen:
Obrazek
nika99
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 345

Postprzez maqdzia Pn 11 lip, 2011

Ja rowniez popieram dziewczyny - nie ma co odbierac sobie przyjemnosci z planowania :) Poza tym teraz kazdy moze zostac wedding planerem - bardzo modna prefesja ;) :lol:
A tak serio, to mysle, ze to sprawdza sie dla ludzi zapracowanych, ktorzy nie przywiazuja duzej wagi do wszystkich szczegolow itd. Maja malo czasu, i wtedy pewnie decyduja sie na taki krok. Albo po prostu nie czuja bluesa ;) Takze taki wedding planer ma luz.. gorzej jak klient wybredny(jak np ja ;)

Sama nie powierzylabym nikomu organizacji swojego slubu za duza przyjemnosc mielismy z organizacji tego wszystkiego :) teraz mi tego brakuje :) na szczescie budujemy dom ;) wiec teraz mam tez co planowac ;) :lol:
Obrazek
maqdzia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 612
Data ślubu: 22 sierpnia 2009

Postprzez Anna_ Pn 18 lip, 2011

zgadzam się, że z Magdzią, że zatrudnienie konsultanta ślubnego pewnie najlepiej sprawdza się w przypadku osób zapracowanych, a także tych, które mieszkają za granicą , lub choćby w innym mieście, niż planują wesele. Ale doświadczenie oraz rozeznanie na rynku - to chyba największe atuty agencji ślubnej - może przydać się też wszystkim innym.
Nie do końca potrafię się zgodzić z tym, że są to firmy dla osób, które nie przywiązują dużej wagi do wszystkich szczegółów. Często wręcz przeciwnie! Na przykład, kiedy Para Młoda wymarzy sobie nietypowe i pracochłonne dekoracje - trzeba pamiętać, że dekoracje w sali montujemy zwykle dzień przed uroczystością (a wtedy często też pojawiają się już pierwsi goście).
Konsultantka nie powinna odbierać radości z przygotowywań, a raczej brać na siebie te najbardziej niewdzięczne jej elementy, jak np. formalności ;) Wybredny klient to wyzwanie, ale też potem wielka satysfakcja, kiedy jest zadowolony :) więc jestem zdecydowanie na tak :)
Kolejna sprawa też poruszona przez Magdzię, to fakt, że profesja robi się modna, a agencje powstają jak grzyby po deszczu. Niestety wiele też równie szybko przestaje działać. Dlatego ważne jest, by rozsądnie wybrać sobie konsultanta ślubnego. Zobaczyć wcześniejsze realizacje. I przede wszystkim spotkać się, dopytać co dokładnie wchodzi w zakres usługi i zwyczajnie zdecydować, czy dobrze się nam z tą osobą dogaduje :) Warto też zajrzeć na stronę Polskiego Stowarzyszenia Konsultantów Ślubnych (PSKŚ)
Anna
Anna_
Gość
Gość

Postprzez Ania&Marcin Pt 22 lip, 2011

W zakres usług weeding plannera nie tylko zalicza się planowanie całego wesela, ale chociażby jego realizacja w dniu ślubu, według mnie nie powinno się zrzucać odpowiedzialności na członków rodziny czy tam znajomych, sama koordynacja uroczystości weselnej przez osobą do tego wynajęta według mnie ma wielkiego plusa jakim jest na pewno odstresowanie młodej pary, niczym nie trzeba się martwić, czy fotograf wie gdzie ma jechać itd. Również się nie zgadzam z Magdzią, że jest to dla osób które nie przywiązują wagi do szczegółów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ania&Marcin
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 20
Data ślubu: 13 lipca 2013

Postprzez paulapau Pn 25 lip, 2011

eeee, taka osoba własciwie jest zbedna. Tylko sie zdaje, ze w dniu wesela jest wszystko cieżko skoordynować, ale tak na prawdę koordynuje sie samo ;)
paulapau
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 198
Data ślubu: 18 czerwca 2011

Postprzez maqdzia Pn 25 lip, 2011

paulapau napisał(a):eeee, taka osoba własciwie jest zbedna. Tylko sie zdaje, ze w dniu wesela jest wszystko cieżko skoordynować, ale tak na prawdę koordynuje sie samo ;)

popieram :) mozna wczesniej wszystko samemu ustalic z uslugodawcami :) przedyskutowac i wtedy nie ma zadnych niespodzianek :)
Obrazek
maqdzia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 612
Data ślubu: 22 sierpnia 2009

Następna strona

Powrót do Formalności - czyli załatwiamy sprawy

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl