Świadek czyli kto?

Tutaj zakładamy ankiety, których wyniki często są… zaskakujące co inni są…dzą… na temat np. kto najczęściej jest świadkiem na weselu ?

W moim przypadku świadek to...

krewny
39
62%
bliski przyjaciel
24
38%
znajomy
0
Brak głosów

Liczba głosów : 63

Świadek czyli kto?

Postprzez ewa_whitegold Cz 08 paź, 2009

Kochani, ja właśnie mam z tym problem. Kogo wybrać na świadka? Czy kobieta musi/powinna kobietę, a mężczyzna - mężczyznę? Czy powinna to być rodzina czy też np.bliska koleżanka? Czy może być dwóch mężczyzn jako świadków lub dwie kobiety? Czy powinny to być osoby stanu wolnego, zamężne... Czy można wybrać na świadkową np. kobietę żyjącą w konkubinacie z dzieckiem lub rozwódkę? No i w końcu kogo Wy bierzecie lub wzięliście na świadków. :)
Obrazek

Obrazek
ewa_whitegold
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 6
Data ślubu: 20 listopada 2010

Re: Świadek czyli kto?

Postprzez misia Cz 08 paź, 2009

Ja w ankiecie wybrałam bliskiego przyjaciela bo moim zdaniem z taką osobą najlepiej się współpracuje a przeciez świadek nie jest tylko od podpisania dokumentów ;) sama niestety miałam koleżankę bo na 2 tyg przed ślubem moja przyjaciółka zadzwoniła że nie może przyjechać więc musiałam kombinować kogoś innego;)
Ale różnie wybierają były osoby które miały dwóch facetów było które miały dwie kobiety ;) do czy kobieta wybiera kobiete zależy tylko od Was Ja od zawsze wiedziałam że moja psiapsióła będzie świadkiem więc mój mąż nie miał wyboru i wybrał kuzyna .mimo że ma brata nie braliśmy na niego bo jest młody i nie radziłby sobie w niektórych zadaniach ;) A czy stan wolny , mężatka rozwódka dzieciata czy też innej wiary chyba nie ma żadnych przeciw skazań no chyba że ksiądz będzie miał takie widzi mi się 8)
"kochać i być kochanym to dar od Boga"
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
misia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 664
Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez kaiiko Pt 09 paź, 2009

My wzięliśmy naszych przyjaciół, bo ja nie mam siostry, a z żadną kuzynką nie jestem w regularnym kontakcie, a mój narzeczony ma braci dużo starszych i już żonatych, więc też wziął przyjaciela, który jest mniej więcej w naszym i świadkowej wieku
Obrazek

Obrazek
kaiiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 72
Data ślubu: 17 lipca 2010

Postprzez medusa Pt 09 paź, 2009

W ankiecie wybralam 'przyjaciela', bo właśnie moją przyjaciółkę najprawdopodobniej wybiorę. Ciągle się jednak waham między nią a moją siostrą :|
Obrazek
medusa
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 15
Data ślubu: 2 lipca 2011

Postprzez aniak_1987 Pt 09 paź, 2009

ja wybralam "krewny", bo moim swiadkiem bedzie moj najstarszy brat :D
Obrazek

Obrazek
aniak_1987
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 10
Data ślubu: 16 lipca 2011

Postprzez ewa_whitegold Pt 09 paź, 2009

świadkiem mojego przyszłego męża będzie jego o 8 lat starszy brat. ja dalej nie wiem - albo jedna z kuzynek, chociaż z żadną nie mam aż tak bliskiego kontaktu, albo dość bliska koleżanka, z którą odnowiłam kontakt... coś się w końcu wymyśli :wink:
Obrazek

Obrazek
ewa_whitegold
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 6
Data ślubu: 20 listopada 2010

Postprzez supersluby Pt 09 paź, 2009

moim zdaniem najlepszy wybór to dobry przyjaciel najlepiej dla obu ze stron, taki, który nie potrafiłby wybrać która ze stron jest dla niego ważniejsza w razie problemów.
supersluby
Kandydat
Kandydat

Ilość piwek: 1

Postprzez Aaardenka Pt 09 paź, 2009

ja mam kuzynke, wiem ze nie podola, ale trudno. cbhyba,ze wezme mojego przyjaciela najlepszego... tak czy siak mysle, ze bedzie oK:)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Następna strona

Powrót do Ankiety