Świadek czyli kto?

Tutaj zakładamy ankiety, których wyniki często są… zaskakujące co inni są…dzą… na temat np. kto najczęściej jest świadkiem na weselu ?

W moim przypadku świadek to...

krewny
39
62%
bliski przyjaciel
24
38%
znajomy
0
Brak głosów

Liczba głosów : 63

Re: Świadek czyli kto?

Postprzez matula86 Cz 28 lip, 2011

a u nas nasi przyjaciele będą naszymi swiadkami. Od zawsze wiedzielismy ze tak bedzie :) ani cienia wątpliwosci :P
matula86
Początkujący
Początkujący

Ilość piwek: 1

Postprzez magicka Śr 03 sie, 2011

U nas będą nasze siostry :)
"Gdzie ty pójdziesz,
tam ja pójdę,
gdzie ty zamieszkasz,
tam ja zamieszkam,
twój naród będzie moim narodem,
a twój Bóg będzie moim Bogiem "
Księga Rut 1,16

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
magicka
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 61
Data ślubu: 22 czerwca 2013

Postprzez paulapau Cz 04 sie, 2011

ja decyzji o doborze świadków żałuję strasznie. Zawsze u nas tak było,z ę bierze sie najbliższą rodzinę i tak też my zrobiliśmy. Nawet M. siostra gdy poprosiliśmy ja o świadkowanie powiedziała, zę myślała, zę wezmę moją przyjaciółkę-kuzynkę. I mogłam tak zrobić. Ale cóż- nasi świadkowie służyli tylko do złożenia podpisów- na szczęście mamy osoby, które idealnie ich zastąpiły w innych funkcjach :)
paulapau
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 198
Data ślubu: 18 czerwca 2011

Postprzez magicka Cz 04 sie, 2011

no to masakra!!! współczuję, ja za 2 tygodnie jestem z moim narzeczonym świadkiem na ślubie mojej siostry i .... staram się robić wszystko tak jakbym chciała żeby moja świadkowa robiła
"Gdzie ty pójdziesz,
tam ja pójdę,
gdzie ty zamieszkasz,
tam ja zamieszkam,
twój naród będzie moim narodem,
a twój Bóg będzie moim Bogiem "
Księga Rut 1,16

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
magicka
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 61
Data ślubu: 22 czerwca 2013

Postprzez c0derka Cz 08 wrz, 2011

Moją świadkową będzie moja przyjacióła a narzeczonego jego brat. I troche obawiam się że moja siostra (starsza o 6 lat ,mężatka z 2 letnim dzieckiem) będzie zła ale niestety nie dogaduje się za bardzo z siostrą mamy całkiem inne charaktery i szczerze mówiąc bliższa jest mi przyjaciółka która jest "jak siostra". Sama byłam świadkową u mojej siostry ale nie chce żeby ona była u mnie. Zawsze musi być w centrum uwagi i wszystko skupia się na niej więc nie sądze żeby nawet pomogła mi cokolwiek wybrac i pomóc. Moi rodzice zachwyceni nie są ale powiedzieli że to mój wybór. W końcu świadkowie pomagają w przygotowaniach i podpisują papiery i chyba nie musi to być rodzina. Siostre wezmę na chrzesną naszych przyszłych dzieci i mam nadzieje że nasze stosunki przez to nie pogorszą się jeszcze bardziej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
c0derka
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 102
Data ślubu: 5 maja 2012

Postprzez Aaardenka N 11 wrz, 2011

c0derka ja mam takie zdanie jak ty - rodzina na chrzestnych - przyajciel na swiadka:)
U mnie miala byc kuzynka, co jesty jak siostra,ale wzielam zone przyjaciela od mojego P. Ona miezka tam gdzie byla sala i wszystko pomogla, a moja kuzynka uwielbia byc w centrum uwagi i mysli o sobie i ciesze sie,ze potem jej nie wzielam:)

a wczoraj bylam u kuzynki i swiadkiem byla jej przyjaciolka, ktora tez jej pomagala :) a na chrzestne wezmiemy siebie :)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Poprzednia strona

Powrót do Ankiety