Solarium, samoopoalacz...

Co zrobić aby czuć się piękną… w tym ważnym dniu?
Jaki wybrać makijaż oczu ? Makijaż jak zrobić ? Jakie dobrać kosmetyki ?

Solarium, samoopoalacz...

Postprzez foszek Pn 16 paź, 2006

Kazda z NAS marzy zeby wygladac jak najpiekniej w tym DNIU. Chociaz w wiekszosci rzadko sie na codzien malujemy, ograniczajac sie zwykle do tusz do rzes, blyszczyka do ust, na TEN dzien fundujemy sie sobie pelen podrecznikowy zestaw od A do Z.
Chociaz nasza skora zwykle pozostaje w wiktorianskiej modzie na porcelanowa cere, w ten dzien chcemy wygladac jakbysmy urodzili sie jako indianki lub mulatki.

Jakies 1,5 miesiaca temu pod wplywem kolezanki zaczelam eksperymentowac z samoopalaczami. I nawet wybralam juz jeden, ladna opalenizna, nie powoduje alergii, ale ostatecznie zrezygnowalam. Proby robilam zawsze w piatek, tak aby do poniedzialku opalenizna ewentualnie zeszla, albo bardzo zjasniala. Ale dopiero w tym tygodniu doszlo do mnie ze nie czuje sie dobrze w niej i patrzac na swoja twarz w lusterku czulam sie jakbym patrzyla na obca osobe.
foszek
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Re: Solarium, samoopoalacz...

Postprzez Angelika Cz 09 lis, 2006

No ja niestety nie polecałabym samoopalaczy.
Lepsze jest solarium, ktore stopniowo opala i rownomiernie, w kazdym momencie mozesz sie wiecej nie opalac i zaprzestac na kolorku , ktory juz posiadasz na swojej skórze.
Nie trezba wygladać jak murzynka a tylko lekko przyciemnić karnacje.
A jesli posmarujesz sie specjalnym kremem , ktory przyśpieszy opalenizne (np. brązujacy) i dodatkowo nawilży skóre, ktora jest przez solarium narazona na wysuszenie, to efekt bedzie OK :):):):)
Angelika

Postprzez Masza_20 Pn 13 lis, 2006

Zgadzam sie z opinia o solarium. Ja sama nie jestem jego milosniczka ani jakas maniaczka, ale wybieram sie tam co roku w zimie, styczen/luty, kiedy juz jestem blada i mam zimowa depresje, kiedy czuje sie brzydka i mam ogolnie dola. Robie to dla poprawy humoru, bo wiadomo ze kiedy nie ma naturalnych promieni to zawsze mozna je czyms zastapic. Mam swiadomosc ze to moze nie jest najbezpiezniejszy i najzdrowszy sposob, ale doraznie skuteczny. W koncu te 2 karnety w ktore wykorzystam (na wiecej juz mi szkoda kasy) nie szkoda az tak tragicznie skorze, jesli sie o nia otem dba odpowiednio. Efekt tez nie ejst taki natychmiastowy jak z samoopalaczem i nie ma obawy ze ubrudzi suknie i wogole ze spocone cialo bedzie smierdziec na weselu. Przed swoim slubem tez zamierzam obowiazkowo sie opalic, ale spokojnie rozlozyc to w czasie. Nie bede sie robila na murzynke. chodzi raczej oto zeby w bieli nie wygladac jak smierc! Mysle ze przed slubem warto sobie to zafundowac, nawet w ramach relaksu, tylko odpowiednio wczesniej zeby sie nie okazalo ze zamiast opalenizny bedzie czerwony "burak". Pozdrawiam.
Masza_20
Początkujący
Początkujący

Postprzez Gość Pn 13 lis, 2006

Wszystko jest dobre ale tez wszystko ma swoje granice. Pracuje w solarium i czasami widze jak mocna opalenizna np. postarza a wcale nie upiększa. :):):):):)
Gość

Postprzez Angelika Pn 13 lis, 2006

kurcze to ja mialam ja napisac: Wszystko jest dobre ale tez wszystko ma swoje granice. Pracuje w solarium i czasami widze jak mocna opalenizna np. postarza a wcale nie upiększa."

Ale naprawde dziewczyny: Nie przesadzajcie !!!!!!!
Angelika

Postprzez marlena20 N 10 gru, 2006

Ja tez mam takie zdanie jak napisaly predzej dziewczyny "WSZYSTKO MA SWOJE GRANICE".Ja rowniez korzystam z solarium ale wtedy tylko jak opalenizna zejdzie i nie czuje sie najlepiej w swojej skorze :smile: Najwazniejsze jest to zeby wiedziec do jakiego mometu sie opalic, bo co nie ktore dziewczyny przesadzaja.
Obrazekmg][/url]
Obrazek
marlena20
Uczestnik
Uczestnik

Postprzez Kasiula Wt 27 lut, 2007

Osoby, które nie lubią lub nie mogą korzystać z solarium mogą zafundować sobie opalanie natryskowe czyli AIRBRUSH.
Obrazek
Kasiula
Kandydat
Kandydat

Postprzez agawu Cz 29 mar, 2007

Ja stawiam na naturalne opalanie się.
Mam nadzieję że będzie nie jedna okazja by poleżec na leżaczku :mrgreen:
agawu
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 11