Przesady :-)

Zabawy i inne konkursy na wesele.

Re: Przesady :-)

Postprzez lara0408 Wt 23 lut, 2010

Jak rezerwowałam sale na 2011 to jakimś dziwnym trafem w większości sal 13 sierpnia był wolny termin :) Ja też dla swietego spokoju nie wzięłam, przynajmiej nie bedzie na co zwalać :lol:
lara0408
Początkujący
Początkujący

Ilość piwek: 2
Data ślubu: 20 sierpnia 2011

Postprzez puopia Wt 23 lut, 2010

o kurcze ja bym brala 13 to moja ulubiona liczba :mrgreen: aq nie lubie 14 -a 14 sierpnia biore slub -no mam nadzieje, ze bedzie oki :wink:
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez joasia22 Śr 24 lut, 2010

lara0408, też myślałam o 13 bo było sporo szczególnie że 13 sierpień to sobota a 15 sierpień pon jest wolny więc 3 dni wolnego i Mój mówi ... o nie to nie bierzemy fajnie że 3dni wolnego ale nie stać nas by tak drogi hotel rezerwować im jeszcze z niedzieli na pon. ( a sporo płacimy za jedną osobę)
No fakt na pewno wtedy by dłużej bawiono się na poprawinach;)
Obrazek
joasia22
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 138

Postprzez lara0408 Śr 24 lut, 2010

Jeśli chodzi o urlop i przyjezdnych napewno wzięcie ślubu w weekend 13,14,15 sierpnia byłoby pod jakimś względem plusem w końcu to długi weekend ale jak piszesz są też minusy.
lara0408
Początkujący
Początkujący

Postprzez joasia22 Śr 24 lut, 2010

dokładnie są i plusy i minusy:)
jakbym wynajmowała jakiś tani nocleg to może i bym się skusiła.
Po drugie byliśmy na weselu nad morzem i Para Młoda rezerwowała hotel ale goscie musieli sobie za to sami zapłacić ( oni tam strasznie sknerują;p)
Obrazek
joasia22
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 138

Postprzez lara0408 Śr 24 lut, 2010

No co Ty... Wiem, że bycie gościem na weselu to już nie lada wydatek: koperta z pieniedzmi, kupno ubioru na tę okazję, dojazd, kwiaty lub inny podarunek. A tu jeszcze płacić samemu sobie za nocleg hmmm...to już chyba lekki nietakt. Trzeba też popatrzeć z drugiej strony czasem to wynika z różnych przyczyn nie zawsze ze skąpstwa. Jedna foremka pisała, że ma 200gości w tym musi załatwić noclegi dla 120gości. Więc to już jest bardzo dużo i szczerze jej współczuje...
Druga foremka pisła, że dołączyła do zaproszenia prośbę, że zamiast kwiatów prosi o ciasto, które potem ląduje na stole. A ona nie wydaje na nie ani grosika. Ja rozumiem, kupony, slodycze, maskotki, wino, które sobie potem bierzesz do domu .Wg. mnie wesele to nie zbiorowa prywatka gdzie każdy przynosi co ma. Ja organizuję wystawne przyjęcie i niestety ale musze wszystko zapewnić gościom. Zresztą jeśli by tak nie było źle bym się potem z tym czuła i źle bym wyglądała w oczach rodziny. Ale chyba troszkę odbiegłyśmy od tematu :)
lara0408
Początkujący
Początkujący

Postprzez puopia Cz 25 lut, 2010

lara0408 napisał(a):A tu jeszcze płacić samemu sobie za nocleg hmmm...to już chyba lekki nietakt

wiesz chyba tylkow Polsce-bo w UK jest zasada, ze za nocleg placi sie samemu i nikt tego nie uwaza za nietakt -jedyne o co goscie prosza to zarezrerwoanie noclgeu -a oni sami juz za nocleg placa!
my placimy tylko za jedna noc z soboty an niedziele -wielu gosci przylatuje z UKi jakbysmy musieli oplacac nocleg od piatku do poniedzialku (bo to neitakt nei zaplacic )- no to sorry -ale wtedy za noclegi epwnei zaplacilibysmy weicej niz za sale i jedzenie :roll:
ja bym nie ujmowala tego w ramach taktu czy nietaktu -tylko ogolnei przyjetej praktyki - jezeli chcemy, zeby goscie zostali an poprawinach to oplaca im sie nocleg z soboty na niedziele-jezeli goscie decyduja sie zostac dluzje bo jest dlugi weekend czy cokolwiek innego -to wtedy sami musza poneisc te koszty :wink:
ja bym nie oczekiwala, ze sobei przyjade na czyjes wesele 2 dni wczesniej i wyjade 2 dni pozniej i Para Mloda mialaby mi to oplacac -to bylby dopiero nietakt :lol:
Za post postawili piwko: medusa
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez olairobert Cz 25 lut, 2010

lara0408 napisał(a):w większości sal 13 sierpnia był wolny termin
ja tez bym ten brala - to moje urodziny :)
Obrazek
Obrazek
olairobert
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 237
Data ślubu: 11 września 2010

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oczepiny

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl