Nina3843 napisał(a):Ja zamawiałam w Opolu w Peli na Malince.
ajć, przepraszam, zapomnialam,z e Pela ma oddział w Opolu.
My mielismy 4 piętrowy tort, każdy smak inny, też z masą cukrową, też wg naszego pomysłu i też bardzo wszystkim smakował. Także serdecznie polecam. Ninie jakoś dość mało wyszło (jakiej wielkosci mieliscie wesele?), bo my dowóz mieliśmy tylko od Nysy liczony, czyli jakieś 20 km. a za cały tort z tego co pamiatam to jakoś 500 zl. płaciliśmy.
My mieliśmy dowóz z malinki liczony, tort 3 piętrowy. Sam tort kosztował ok 400 zł plus reszta ciast. Średnio na małą blachę wychodziło ok 40 zł a takich było chyba 12.
My też mięliśmy od Peli, dojazd liczyli od Opola. Ciasta smakowały wybornie, tort wyglądał wspaniale. W sumie za wszystko, tzn. tort (był 3-piętrowy i ozdobiony prawdziwymi różami, które kupowała cukiernia) 8 blach ciasta i dowóz zapłaciliśmy jakoś ok.800zł.
Nina3843 napisał(a):My mieliśmy dowóz z malinki liczony, tort 3 piętrowy. Sam tort kosztował ok 400 zł plus reszta ciast. Średnio na małą blachę wychodziło ok 40 zł a takich było chyba 12.
A to były takie duże, cukiernicze blachy? Średnio ile kawałków z niej wyszło? 60,70? Każdy rodzaj ciasto ma swoją cenę za blachę? Wiem, że lepiej tam samemu zadzwonić i się zapytać, ale najpierw wolę się od Was tego dowiedzieć żeby wiedzieć czego się spodziewać;)
maya1987, ilość podałam małych i dużych blach, mieliśmy chyba 10 małych i 2 duże. Ceny faktycznie zależne są od ciasta, ale są raczej przybliżone. I tak jak piszesz, najlepiej to sie wybrać do Łącznika lub ich punktu i dokładnie się dowiedzieć i ewentualnie spróbować, bo przez telefon też będzie ciężko się dogadać