Zaręczyny w Polsce

Jak wyglądał ten dzień? Podziel się z nami swymi wrażeniami. Pokażcie jak wyglądał wasz pierścionek zaręczynowy

Zaręczyny w Polsce

Postprzez kamyk Wt 31 sie, 2010

Od dziecka mieszkam w Austrii, moja dziewczyna jest spod Opola.Moja prośba o pomoc - co obowiązkowo musi być na typowo polskich tradycyjnych zaręczynach .Co leży po stronie mężczyzny, co wypada a z czym nie przesadzić.Moja mama trochę mi doradza ale mam watpliwiości.Czy pierścionek może być kolorowy czy musi być diament.na stronie Apartu jest taki tanzanit, czy taki jest odpowiedni?
Obrazek
czy lepiej mniejszy, co sie nosi w Polsce teraz?
Obrazek
kamyk
Gość
Gość

Re: Zaręczyny w Polsce

Postprzez misia Wt 31 sie, 2010

kamyk, sprawa pierścionak to sparawa indywidualna .Myślę że ważniejsze będzie jak zadbasz o tą odpowiednią oprawę tego Waszego dnia .Myślę że dla kobiety nie pierścionek jest ważny bo to przecież symbol tylko sam fakt kto i jak go wręczy ;)
"kochać i być kochanym to dar od Boga"
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
misia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 664
Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez AnitaCh Śr 01 wrz, 2010

zgadzam się z misią :D jak nie masz pomysłu to poczytaj opisy zaręczyn tu na forum :D a ten pierwszy pierścionek powalający :mrgreen:
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..."
ks. Jan Twardowski

Obrazek
AnitaCh
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 68
Data ślubu: 19 czerwca 2010

Postprzez kamyk Śr 01 wrz, 2010

Podobno są pierscionki , które sie nie nadają tu na zareczyny? Może źle słyszałem.jak przeglądam stronę Apartu to też jest podział na zareczynowe i inne.Przy okazji jakie miejsce jest najbardziej romantyczne w tych okolicach? jakaś restauracja najlepiej
kamyk
Gość
Gość

Postprzez Ania&Marcin Śr 01 wrz, 2010

Zabierz dziewczynę do jubilera pod jakimś pretekstem, wskaże Ci swój gust i problem z głowy :) Nie słyszałem o pierścionkach które się nie nadają. Co do restauracji to gościniec stara kuźnia, szara willa, salomon a co do romantycznych miejsc gdzie jest fajna restauracja i miejsce to piramida przy stawku barlickiego, czyli 2 w 1 :) a samo miejsce to zielony mostek obok grabówki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ania&Marcin
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 20
Data ślubu: 13 lipca 2013

Postprzez medusa Śr 01 wrz, 2010

Restauracja Zlota Nic jest bardzo elegancka, czy romantyczna - kwestia gustu. Moim zdaniem sie nadaje idealnie.

Popytaj przyjaciolki/rodzine swojej dziewczyny, moze cos podpowiedza.
Zobacz czy Twoja dziewczyna nosi duzo , czy malo bizuterii; jaka ona jest - prosta czy bardzo wyszukana; czy nosi zloto, srebro, biale zloto? itd. To powinno juz nadac Ci jakis kierunek.

Jesli sie obawiasz, czy spodoba jej sie kolorowy kamien, to diament zawsze jest moim zdaniem trafiony.
Obrazek
medusa
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 15
Data ślubu: 2 lipca 2011

Postprzez kamyk Śr 08 wrz, 2010

Dziekuję za opinie i porady.
Dobrze że nie kupiłem wczesniej, pomyliłem kamienie,kiedyś wpadlo mi w ucho że lubi szafiry,a to mial byc szmaragd czyli zielony.Kupiłem ten
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolek ... chetne,397
kamyk
Gość
Gość

Postprzez Nina3843 Śr 08 wrz, 2010

Pierścionek super :D

Trzymam kciuki :wink:
Pozdrawiam,
Nina

Obrazek

Obrazek