Poradnia przedmałżeńska

Dokumenty, terminy ! Kiedy załatwiać usługi.
Spotkanie z księdzem i spisywanie protokołu. Jak wyglądały nauki przedślubne ?

Poradnia przedmałżeńska

Postprzez Hrumque Śr 07 mar, 2007

Którą poradnię opolską przedmałżeńską możecie polecić, by nie trafić na zdewociałe mochery i tego typu atrakcje? Terminowo teoretycznie nie jest "na już" bo ślub dopiero w sierpniu, ale załatwić to trzeba...
Hrumque

Re: Poradnia przedmałżeńska

Osz cholera, to sie moze zle skonczyc ;/
Hrumque

Postprzez foszek Śr 07 mar, 2007

Wiem ze wszyscy natomias zachwalaja sobie nauki przedmaleznskie w wykonaniu ksiedza Orzecha z Wroclawia. Ciezkie, nietuzinkowe, ale na pewno nie nudna i rzucajace nowe spojrzenie na instytucje malzenstwa. Tak twierdza wszyscy ktorzy je przeszli a na pytanie, czy poszliby jeszcze raz do niego odp zgodnie TAK
foszek
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Nauki przedmałżeńskie to jedno, a odbębnienie poradni przedmałżeńskiej to drugie. Na nauki chodzimy przy katedrze w Opolu (nie powiem by było rewelacyjnie, na razie wytrzymałem), ale jeszcze ta nieszczęsna poradnia.

Edit:
Wygooglowalem w temacie "opole poradnia przedmałżeńska":

Kod: Zaznacz cały
Poradnia Przedmałżeńska i Rodzinna TRR
45-064 Opole, ul. Damrota 6
tel./fax (77) 454 48 45
e-mail: trropole@free.ngo.pl

Niestety dzisiaj mi sie tylko udało pogadać z faksem, zobaczymy co odpowiedza na maila - czy ta poradnia formalnie sie "nadaje" do wiadomego celu (ponieważ nie jest na uświęconej liście dostępnej w parafii) Może ktoś coś wie, albo tam był?
Hrumque

Postprzez foszek Śr 07 mar, 2007

Calkiem zapominam ze istnieje ta nieszczesna poradnia przedmalzenska, czyli planowania rodziny i stad moja wypowiedz. Ciesze sie ze mnie to minie :-)
foszek
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Postprzez Anna Śr 07 mar, 2007

My na nauki chodzimy również przy katedrze! Jutro 2 spotkanie! Pierwsze było nawet ciekawe!
Dzisiaj byłam zapisać się do poradni- przy św Jacku w Kolonii Gosławickiej. Pierwsze spotkanie...................09.05. :idea: więc apeluje do wszystkich śpieszcie się do poradni bo możecie mieć problemy. :idea:
ObrazekObrazek
Obrazek
Anna
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 9
Data ślubu: 20 października 2007

Anna napisał(a):My na nauki chodzimy również przy katedrze!
Jutro 2 spotkanie! Pierwsze było nawet ciekawe!

Znaczy ze sie spotkamy jutro (tylko pewnie nie poznamy). A co do ciekawosci - to sprawa gustu :/
Hrumque

Postprzez Monikasik Pt 09 mar, 2007

Witajcie.no ja niestety mam ten problem, bo ślub w czerwcu, a ja niedawno dowiedziałam się o konieczności "zaliczenia" jeszcze poradni. Nauki mamy załatwione na koniec marca na weekend. Co do poradni, to dowiadywałam się w domu katechetycznym przy kościele Przemienienia Pańskiego na ZWM.Rozmawiałam z b. miłym młodzianem ;).Niestety wolny termin ma dopiero w maju, ale jeżeli nic nie znajdę, to coś będziemy kombinować (tak powiedział). Zrobił na mnie dobre wrażenie, więc to chyba lepsze od jakiś starszych Pań ;).Pozdrawiam
Obrazek

Obrazek
Monikasik
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 190
Data ślubu: 16 czerwca 2007

Następna strona

Powrót do Formalności - czyli załatwiamy sprawy

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl