Pigułki antykoncepcyjne

Pigułki antykoncepcyjne

Postprzez olk4 Śr 20 lut, 2008

katarzyna napisał(a):Dzięki temu, że biorę tabletki nie muszę się powstrzymywać kiedy mam ochotę na sex.

Przepraszam, ze zadam ci niedyskretne pytanie ale chcialabym wiedziec jak to jest u innych kobiet (jesli nie masz ochoty, nie odpowiadaj). Otoz czy po pewnym okresie brania tabletek nie zauwazylas u siebie mniejszej checi do uprawiania sexu? Pytam, poniewaz ja tak mialam :oops: jest to cos strasznego i nie wiem czy to wina zle dobranych tabletek anty czy moze cos innego na to wplynelo :roll:

Temat ciekawy i na czasie, więc zakładam nowy wątek
Katarzyna
Ostatnio edytowano Cz 21 lut, 2008 przez olk4, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
olk4
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 6
Data ślubu: 23 sierpnia 2008

Re: Pigułki antykoncepcyjne

Postprzez katarzyna Śr 20 lut, 2008

olk4 napisał(a):katarzyna napisał/a:
Dzięki temu, że biorę tabletki nie muszę się powstrzymywać kiedy mam ochotę na sex.

Przepraszam, ze zadam ci niedyskretne pytanie ale chcialabym wiedziec jak to jest u innych kobiet (jesli nie masz ochoty, nie odpowiadaj). Otoz czy po pewnym okresie brania tabletek nie zauwazylas u siebie mniejszej checi do uprawiania sexu? Pytam, poniewaz ja tak mialam jest to cos strasznego i nie wiem czy to wina zle dobranych tabletek anty czy moze cos innego na to wplynelo

Wręcz przeciwnie, odkąd biorę tabletki mam większą ochotę. Czuję się bardziej komfortowo i pewnie... :wink: Porozmawiaj z lekarzem, może to wina źle dobranych tabletek. Ja też kilka razy zmieniałam, aż w końcu dobraliśmy idealne dla mnie :smile:
Obrazek

Obrazek
katarzyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 238
Data ślubu: 4 sierpnia 2007

Postprzez trinity84 Cz 21 lut, 2008

olk4 napisał(a):Przepraszam, ze zadam ci niedyskretne pytanie ale chcialabym wiedziec jak to jest u innych kobiet (jesli nie masz ochoty, nie odpowiadaj). Otoz czy po pewnym okresie brania tabletek nie zauwazylas u siebie mniejszej checi do uprawiania sexu? Pytam, poniewaz ja tak mialam jest to cos strasznego i nie wiem czy to wina zle dobranych tabletek anty czy moze cos innego na to wplynelo

ja też wręcz przeciwnie... wstyd się przyznać, ale to ja więcej chciałam niż T...
teraz już nie biorę, i wróciło do normy :)
Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
trinity84
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 59
Data ślubu: 15 lipca 2010

Postprzez olk4 Cz 21 lut, 2008

katarzyna napisał(a):Wręcz przeciwnie, odkąd biorę tabletki mam większą ochotę
trinity84 napisał(a):ja też wręcz przeciwnie...

2 takie same odpowiedzi to najwyrazniej nie przupadek :) fajnie Wam :) a jak lekarz dobral do Waszego organizmu pigułkę? robił jakieś badanie czy na chybił trafił. U mnie kobieta stwierdził, że Cilest będą najlepsze i takie miałam a jak powiedziałam jej, że mam zanik ochoty, to stwierdziła, że tak jest po tabletkach i finito :roll:
Obrazek
olk4
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Nati Cz 21 lut, 2008

Mój lekarz robił bardzo dokładny wywiad,a następnie przeprowadzał badania. Przepisał jedną serię tabletek (trzy opakowania) i kazał się zgłosić. Znów badania i wywiad,z którego dowiedział się,że te tabletki mi nie służą. I tak za trzecim razem trafiłam na idealne dla mojego organizmu tabletki. To są hormony i one muszą myć dopasowane do organizmu kobiety tak,aby współgrać z naturą.
Zgodzą się z tym co napisała cherry. Jak już wcześniej pisałam,zasięgałam opinii kilku lekarzy ginekologów,aczkolwiek mój jest bardzo dobry (podejrzewam,że niektóre kobiety z forum goznają).
Jeśli tabletka obniża libido,to należy zmienić na inne. Ja teraz biorę novynette i jestem bardzo zadowolona:)
Nati
Uczestnik
Uczestnik

Postprzez trinity84 Cz 21 lut, 2008

olk4 napisał(a):a jak lekarz dobral do Waszego organizmu pigułkę? robił jakieś badanie czy na chybił trafił

moje były przepisane na schorzenie, po badaniu krwi na poziom hormonów... a że nie miałam przeciwskazań to nie zmieniałam, tym bardziej, że kosztowały max 8zł/1op
Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
trinity84
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 59
Data ślubu: 15 lipca 2010

Postprzez olk4 Cz 21 lut, 2008

trinity84 napisał(a):tym bardziej, że kosztowały max 8zł/1op

o kurde, moje jakies 29zl/op coraz wiekszych nabieram podejrzen, ze ta lekarka faktycznie czerpala jakies profity z przepisywania tych tabletek :roll:
Obrazek
olk4
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez katarzyna Cz 21 lut, 2008

olk4, ceny pigułek są różne, nie możesz się nimi sugerować. Ja też zmieniałam kilka razy zanim znalazłam te właściwe. Lekarz mi niczego nie narzucał, wręcz przeciwnie kiedy wyczytałam gdzieś o nowych tabletkach, które nie obciążają tak organizmu, prosiłam lekarza o przepisanie ich na próbę :wink: Oczywiście robiłam badania krwi i co jakiś czas próby wątrobowe :smile: Najlepiej porozmawiać szczerze z lekarzem :smile:
Obrazek

Obrazek
katarzyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 238
Data ślubu: 4 sierpnia 2007

Następna strona

Powrót do Antykoncepcja

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl