Panda&Koala 24.08.2013

Co macie załatwione a czego nie? Jak wyglą…da organizacja wesela - czy macie już zaproszenia ślubne ?

Re: Panda&Koala 24.08.2013

Postprzez Panda Pn 06 lut, 2012

magicka, wlasnie bardziej mi sie podoba, jak wiecej osób ma balony, mozna doczepic karteczki z zyczeniami czy imionami PM i razem z innymi puscic balony ku górze :wink:

opcja, ze PM otwiera karton i wypuszcza balony tak o tez mi sie zbytnio nie widzi... :roll: :wink:
wszedzie gdzie czytalam, to ceny ksztaltuja sie:
50 balonów wypelnionych helem z tasiemkami : 200zl.
100 balonów 300zl, itd.

Anioly na szczudlach ladnie wygladaja...ale jakos mi sie dziwnie kojarza... :roll: nie wiem...przynajmniej na dzien dzisiejszy :lol: 8)
koszt aniolów na szczudlach to ok. 550zl za dwóch :!:
hehe-zapytam co mój ukochany mysli na ten temat :roll: :wink:
ale idea baloników podoba mi sie bardziej :mrgreen:
"Kochać i być kochanym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce"
David Viscott

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Panda
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 216
Data ślubu: 24 sierpnia 2013

Postprzez magicka Wt 07 lut, 2012

ta firma co miala moja znajoma to bylo tak, ze jej przywiezli duuuuzy karton ogromny no i oni go otworzyli i z niego wylecialy balony.

anioly na szczudlach super- widzialam na zywo, moze oczarowal mnie klimat zamku gdzie odbywalo sie wesele i slub w drewnianym koscolku nie wiem. slub byl w kliczkowie i anioly staly przed kosciolem no i panstwo mlodzi wyszli a te anioly sypaly na nich kwiaty naprawde super to wygladalo.
zreszta cale wesele bylo takie sielsko anielskie :)
ale sama nie chce aniolow bo mi nie beda pasowac do naszego stylu wesela.
"Gdzie ty pójdziesz,
tam ja pójdę,
gdzie ty zamieszkasz,
tam ja zamieszkam,
twój naród będzie moim narodem,
a twój Bóg będzie moim Bogiem "
Księga Rut 1,16

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
magicka
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 61
Data ślubu: 22 czerwca 2013

Postprzez Letka Wt 07 lut, 2012

Panda cieszę się, że wyjazd udany :mrgreen: A nie mówiłam, że dasz sobie radę :D :D

Mi też się podobają bardzo te latające lampiony, ale podobnie jak Ty muszę z nich zrezygnować, bo wesele w lesie :( nie uzyskalibyśmy zgody gdziekolwiek byśmy zapytali, zresztą sama bym się bała, że coś się stanie :roll: ostatnio zastanawiałam się nad opcją wodną takich lampionów... jako, że mamy nad wodą wesele to fajnie by się złożyło, ale też nie wiem jakie mogą wyniknąć z tego zagrożenia :? Na dole przesyłam zdjęcie takich lampionów :)
Poza lampionami podoba mi się też pomysł z balonami :D Ale nie wiem co na to mój M..
Podoba mi się też gdy Młodzi wypuszczają gołębie pod kościołem, ale na myśl że te ptaki robią pod siebie i mogły by kogoś ubrudzić jakoś mnie zniechęca :D
A co do Aniołów to pierwszy raz słyszę o takiej atrakcji :) nie wątpię, że fajnie musiało to wyglądać jeśli tak jak mówisz magicka, wesele było sielsko anielskie :)

Obrazek
"Miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze..."

Obrazek
Obrazek
Letka
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 66
Data ślubu: 2 czerwca 2012

Postprzez Panda Wt 07 lut, 2012

magicka, a PM wiedzialo o tych aniolach na szczudlach :?: :!: :wink:
chodzi o to, ze chcialabym mojego ukochanego czyms zaskoczyc :mrgreen: :mrgreen: :D
ale z racji tego, ze zalezy mi tez na jego opinii, chcialabym jakos dyskretnie podpytac, co by mu sie najbardziej podobalo :roll: :wink: mimo, hze sie domyslam :lol: :mrgreen:
Letka, no widzisz...sytuacja podobna...eh... :roll: ale te lampiony puszczane na wodzie tez wygladaja extra :!: jesli jest obok sali jakis staw to jak najbardziej :!: slicznie to wyglada :mrgreen:
my stawu nie mamy :roll:
hehe, golebie fajna rzecz...ale tez nie jestem na 100% przekonana...choc jak widzielismy u kuzyna na weselu biale golebie, które wypuscili jak wyszli z kosciólka, to bylo tylko: oh i ach :lol: :roll: :mrgreen:
a co do tych aniolów...nie wiem, czy by do naszego wesela pasowaly... :roll: hmm... :?
bajkowo-motylkowo...hmmm :roll:
ale jestem w trakcie szukania opcji... :mrgreen:
jak bede miala konkretniejsze rozeznanie to sie z Wami podziele :mrgreen:
David Viscott

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Panda
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez magicka Wt 07 lut, 2012

Letka lampiony puszczane na wodę SUPER! widziałam je na allegro! Super, jeśli ślub nad wodą to tym bardziej fajnie to musi wyglądać!
Panda młodzi wiedzieli o tym bo chcieli sami te anioły - no ale tak jak mówimy to musi pasować do wesela.
Zaskoczyć czymś Pana Młodego...hmmmm dużo jest fajnych atrakcji zależy co.
Ale jeśli planujesz ślub właśnie w takich kolorach różowo-motylkowo to balony by pasowały!
Każdy z gości by dostał po baloniku i wypuścił by go w powietrze, np w kształcie serca całkiem całkiem! :)
"Gdzie ty pójdziesz,
tam ja pójdę,
gdzie ty zamieszkasz,
tam ja zamieszkam,
Księga Rut 1,16

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
magicka
Gaduła
Gaduła

Postprzez Zespół Vengo Wt 07 lut, 2012

Letka napisał(a):Podoba mi się też gdy Młodzi wypuszczają gołębie pod kościołem, ale na myśl że te ptaki robią pod siebie i mogły by kogoś ubrudzić jakoś mnie zniechęca

Hehe, no wtedy goście z pewnością zapamiętaliby atrakcję na znacznie dłużej :lol:
Mi osobiście się nie podobają ani lampiony, ani gołębie ani nic w tym stylu - być może dlatego, że nie rozumiem, co to ma symbolizować... :oops: Wydaje mi się, że to po prostu moda z zachodu, która tam już powolutku wygasa, a u nas dopiero zaczyna wchodzić w życie... U nas pod kościołem nawet ryżu ani pieniążków nie rzucali - ksiądz kiedyś sugerował, żeby tego unikać (co nie oznacza, że nie można u nas tego praktykować), bo później ktoś to pod kościołem musi posprzątać - i wg mnie ma 100% racji - tym bardziej, że nie ma to żadnego głebszego sensu...
Rób to, co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Zespół Vengo
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 47
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

Postprzez magicka Śr 08 lut, 2012

Obrzucanie gości ryżem i pieniędzmi to stary zwyczaj który ma zapewnić płodność i brak kłopotów finansowych....
Mnie obsypywanie ryżem też nie kręci... ale tego nie unikniesz... ludzie często sami zaopatrują się w paczki ryżu i ........
Potem młodzi zbierają z włosów i ubrań okruchy
Ale cóż....
"Gdzie ty pójdziesz,
tam ja pójdę,
gdzie ty zamieszkasz,
tam ja zamieszkam,
Księga Rut 1,16

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
magicka
Gaduła
Gaduła

Postprzez Panda Śr 08 lut, 2012

Zespół Vengo napisał(a): U nas pod kościołem nawet ryżu ani pieniążków nie rzucali

:shock: a rzucali czyms innym :?: :!: platkami, czy czyms :?:
tak jak pisze magicka: osoby zabieraja zwykle ryz i grosiki-taka juz tradycja. Mi sie rzucanie ryzu niezbyt podoba...w pewnym sensie jest to pokarm :roll:

Wiem, ze najwazniejsze dla nas jest ofiarowanie sobie nawzajem naszej milosci oraz otrzymanie łaski od Pana Boga, który nam blogoslawi :D

I przyznaje, ze najbardziej mnie zastanawia ceremonia w kosciele :wink:
przysiega :!: , evangelia, czytanie, oprawa muzyczna... :roll: :wink:

Jesli chodzi o wesele to jestem jak ksiezniczka, wiec marze o magicznym weselu, na którym bedziemy przezywac z najblizszymi nasza radosc :mrgreen:
I tu marza mi sie dodatki, czy tzw. "atrakcje"...ot tak: bajkowe :mrgreen:
I nie widze w tym nic zlego :wink:

Oczywiscie wszystko w ramach zdrowego rozsadku :wink:

A i tak: niepoprawna romantyczka ze mnie :mrgreen: no moze realistycznie wyrafinowana niepoprawna romantyczka :lol: :roll: 8) :mrgreen: :wink: :D
David Viscott

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Panda
Stały bywalec
Stały bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przygotowania do wielkiego dnia