Odczepianie welonu i musznika

Zabawy i inne konkursy na wesele.

Re: Odczepianie welonu i musznika

Postprzez puopia Wt 12 sty, 2010

rozalka_k napisał(a):a ja właśnie nie chcę tej zabawy bo nie wyobrażam sobie, aby goście mi przeskakiwali po krzesłach albo innych takich, a tak się czasem dzieje podczas tej zabawy

i ja sie z Toba zgodze - bo jak goscie beda "po kieliszku" to kto ich tam wie jak beda te fanty zbierac- anie chcialabym wlasnei, zeby mi tratowali innych uczestnikow zabawy no i weselnikow!
Tez zaelzy co orkietstra wymysli -bo gdby to jeszcze byly dosc noramlne rzeczy do znalezienia to mzona to przezyc-ale nei tak jak rozalka napisala- potluczone szklanki w kuchni bo trzeba znalezc chochle :oops: :roll:
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez beatha Wt 12 sty, 2010

puopia napisał(a):Tez zaelzy co orkietstra wymysli

i w tym cale sedno! jak z oczepinami samymi w sobie... i z kazda inna zabawa... wszytkie opisane zabawy moga sie okazac beczka smiechu albo istna porazka... ja tam ufam mojemu zespolowi ze zrobia to ze smakiem i zadnych hasel typu "caluj z jezyczkiem" nie bedzie! swoja droga chyb aniedlugo przyjdzie czas poustalac w koncu co i jak bo ja jeszcze z zespolem sie ani razu nie spotkalam :oops:
Obrazek
Obrazek
beatha
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 286
Data ślubu: 15 maja 2010

beatha napisał(a):co i jak bo ja jeszcze z zespolem sie ani razu nie spotkalam

no my tez nie - a chcialabym, zeby dokladnei wiedzieli co chcemy, a czego nie- no i zeby pamietali, ze Pan Mlody nei rozumie polskiego :oops:
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Postprzez kasia kata Wt 12 sty, 2010

puopia a jakiej narodowości jest Twój Narzeczony? I ciekawa jestem Waszych zaręczyn, więc jeśli pisałaś o tym ( a cos mi mówi, że na pewno), to daj mi, proszę namiary, gdzie mogę poczytac na ten temat :P
Obrazek
Obrazek
kasia kata
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 122
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

dzien-zareczyn-t1726-200.html
tu mozesz znalezc moja opwiastke :wink: moj Rysiu pochodzi z rodziny Szkotow-ale urodzil sie i wychowal w Anglii- Jego Maam mimo, ze od 30 lat zyje w Anglii andal ma szkocki akcent dosc ciezki do zrozumienia :lol: Jego tato ok bo z Aberdeen a oni mowia ladnym angielskim - wolno i ich rozumiem :D
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Postprzez kasia kata Śr 13 sty, 2010

dzięki puopia zaraz poczytam:) ktoś wspominał o wodzireju, który będzie prowadził wesele w 2 językach, żeby rodzina ze strony pana młodego tez czaiła, o czym mowa, myśleliście o takim rozwiązaniu?Czy macie jakieś inne podejście?
Obrazek
Obrazek
kasia kata
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 122
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

Postprzez mmagdallenka N 01 sie, 2010

Ja będąc na weselu w województwie łódzkim, spotkałam się z fajnym dla mnie rodzajem odpinania muchy i welonu.

Mianowicie przygotowano przed oczepinami jedną panią (chyba to była ciocia Pani Młodej), która miała nauczyć się krótkiego wierszyka, najpierw dotyczył welonu, później kwiatka w butonierce u Pana Młodego i brzmiał tak:

"Nie tykać wianka/kwiatka, nie tykać, trzeba się mamy (później wymieniała tatę, braci, siostry itd. ;) ) zapytać, a jak nam mama pozwoli zdejmiemy wianek/kwiatek powoli."

Owa ciocia, gdy świadkowa zabierała się do odpinania welonu, podchodziła i "biła" świadkową po rękach, śpiewając ww. tekst :)

Myślę, że to ciekawe urozmaicenie zabawy ;)
Nie noszę rozmiaru XS, nie mam figury modelki, nie widać mi wystających kości, ale ze swoich krągłości umiem uczynić atut :)

Obrazek
mmagdallenka
Początkujący
Początkujący

Ilość piwek: 8

Postprzez Foto-Bogusz Pn 20 wrz, 2010

Nie spotkałam sie jezcze nigdy z podobnym sposobem odpinania welonu, ale jest on bardzo ciekawy. Lubię, kiedy zabawy są oryginalne i wszyscy goście biorą w nich udział.
Foto-Bogusz
Początkujący
Początkujący

Poprzednia strona

Powrót do Oczepiny

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl