Nowa, wypożyczona czy używana

Tutaj zakładamy ankiety, których wyniki często są… zaskakujące co inni są…dzą… na temat np. kto najczęściej jest świadkiem na weselu ?

Nowa, wypożyczona czy z "drugiej ręki"?

nowa suknia kupiona w salonie (w promocji lub bez żadnych zniżek)
33
77%
nowa suknia wypożyczona z salonu
3
7%
suknia odkupiona od kogoś (nowa lub używana)
7
16%

Liczba głosów : 43

Nowa, wypożyczona czy używana

Postprzez ewa_whitegold Cz 08 paź, 2009

Drogie Forumowiczki/cze. Na przyszły rok planuję ten jeden jedyny dzień w życiu. Na chwilę obecną postanowiłam, że będę wypożyczać suknię z salonu ze względów finansowych. Na kupno nowej mnie nie stać. W większości za wypożyczenie trzeba zapłacić 50% ceny, w niektórych salonach nie trzeba martwić się o jej czyszczenie.

Z drugiej strony jeżeli są promocje i suknie można kupić w obniżonych cenach, to wtedy można trafić naprawdę na okazje. Np. http://www.lisaferrera.pl/wyprzedaz_200 ... _2009.html Trzeba pamiętać, że w tym przypadku "suknie przecenione to suknie, które służyły do prezentacji w salonach", jednak "w zdecydowanej większości przypadków oferowane suknie są w stanie dobrym lub bardzo dobrym." Nad taką ofertą też warto się zastanowić.

Nad zakupem sukni odkupionej od kogoś, używanej nie zastanawiam się, bo tej opcji nie biorę pod uwagę.
Napiszcie, co myślicie. :)
Obrazek

Obrazek
ewa_whitegold
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 6
Data ślubu: 20 listopada 2010

Re: Nowa, wypożyczona czy używana

Postprzez misia Cz 08 paź, 2009

ja mimo że miałam piękną suknię (moim zdaniem) była nowa szyta na miarę u dobrej krawcowej to dzisiaj żałuję że nie kupiłam uzywanej od kogoś 8) zaoszczędziłabym kasę ;) bo dziś wiem że suknia w dniu ślubu nie jest najważniejsza :)
"kochać i być kochanym to dar od Boga"
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
misia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 664
Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez medusa Pt 09 paź, 2009

Ja bym chciała nową suknię, ale napewno rozważę używaną, jeśli znajdę oczywiście taką , jaka mi się podoba :)
Obrazek
medusa
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 15
Data ślubu: 2 lipca 2011

Postprzez rozalka_k Pt 09 paź, 2009

a ja się zastanawiam nad używaną w końcu ktoś tą sukienkę miał tylko raz na sobie, oddał do czyszczenia itd. A cena używanej to najczęściej 1/4-1/2 ceny nowej sukienki i to razem już z dodatkami. Więc propozycja jest kusząca :)
Obrazek
rozalka_k
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 120

Postprzez misia Pt 09 paź, 2009

rozalka_k, dokładnie teraz też tak myślę pieniądze zaoszczędzone wydałabym na jakiś wyjazd po ślubie ;)
ale powiem że jak byłam przed ślubem to pierwsza myśl była że na sukienkę jestem w stanie wydać nawet 5000 zł byle byłaby tą suknią marzeń później na szczęście się opamietałam i mówiłam że do 3000zł byleby była nowa bo nie mam zamiaru iśc w czyimś szczęściu czy nie szczęściu 8) suknia ma być moja i koniec :wink: ale na dzień dzisiejszy jak jestem mądrzejsza już o te doświadczenie mimo że moja suknia była piękna i ta właściwa kupiłabym dzisiaj używaną ;)
"kochać i być kochanym to dar od Boga"
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
misia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 664
Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez puopia Wt 13 paź, 2009

ewa_whitegold napisał(a):Nad zakupem sukni odkupionej od kogoś, używanej nie zastanawiam się, bo tej opcji nie biorę pod uwagę.

ale dlaczego? przeciez jak bedzie wypozyczona to wiecej osob ja juz nosilo niz jak odkupisz od kogos sukeinke, ktora byla zalozona raz :?
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez celka Wt 13 paź, 2009

Ja bym nie wypożyczyła sukni, bo trzeba rowniez za to zaplacic duzo pieniedzy, a dolozy sie troche i mozna kupic uzywana, ubrana tylko raz i ma sie swoja, ktora pozniej mozna sprzedac! A tak ma sie suknie z wypozyczalni, cos co nawet nie jest nasze, a placimy za to!
celka
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 389

Postprzez rozalka_k Wt 13 paź, 2009

no i co jak się ubrudzi ją tak ze się nei da sprać? Albo rozerwie podczas pleneru? Wużywanej można przynajmniej zaszaleć bo człowiekowi troszkę mniej żal jest zniszczyć coś co kosztowało 1000zł niż 3000zł (takie ja mam zdanie, a że na plenerze mam zamiar się nie krępować więc grubo się zastanawiam nad używaną)
Obrazek
rozalka_k
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 120

Następna strona

Powrót do Ankiety

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl