Nowa, wypożyczona czy używana

Tutaj zakładamy ankiety, których wyniki często są… zaskakujące co inni są…dzą… na temat np. kto najczęściej jest świadkiem na weselu ?

Nowa, wypożyczona czy z "drugiej ręki"?

nowa suknia kupiona w salonie (w promocji lub bez żadnych zniżek)
33
77%
nowa suknia wypożyczona z salonu
3
7%
suknia odkupiona od kogoś (nowa lub używana)
7
16%

Liczba głosów : 43

Re: Nowa, wypożyczona czy używana

Postprzez olcia1 Cz 22 paź, 2009

misia napisał(a):ja mimo że miałam piękną suknię (moim zdaniem) była nowa szyta na miarę u dobrej krawcowej to dzisiaj żałuję że nie kupiłam uzywanej od kogoś 8) zaoszczędziłabym kasę ;) bo dziś wiem że suknia w dniu ślubu nie jest najważniejsza :)

misia uważam tak samo , ja kupowałam nową suknie w salonie i teraz naprawdę żałuję bo te odkupione od kogoś tak naprawdę niczym sie nie różnią - poza oczywiście najważniejszym ceną. :?
Obrazek
Obrazek
olcia1
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 81
Data ślubu: 12 kwietnia 2009

Postprzez ewa_whitegold Pt 23 paź, 2009

chadalusia napisał(a):Moja suknia byla z wypozyczalni, jednak nie byla uzywana, ale nowa, totez byla drozsza, niemniejednak zakochalam sie w niej i byla poprostu slicznaaaa :mrgreen:

I napewno wiem, ze nie zdecydowalabym sie na kupno nowej sukienki.

chadalusia, na ja dzień dzisiejszy myślę dokładnie tak jak Ty. nowa i wypożyczona - to dla mnie najlepsze rozwiązanie. jest nowa i nie masz z nią później problemu. :D
Obrazek

Obrazek
ewa_whitegold
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 6
Data ślubu: 20 listopada 2010

Postprzez ewa_whitegold N 01 lis, 2009

rozalka_k napisał(a):no i co jak się ubrudzi ją tak ze się nei da sprać? Albo rozerwie podczas pleneru? Wużywanej można przynajmniej zaszaleć bo człowiekowi troszkę mniej żal jest zniszczyć coś co kosztowało 1000zł niż 3000zł (takie ja mam zdanie, a że na plenerze mam zamiar się nie krępować więc grubo się zastanawiam nad używaną)

no właśnie, dla mnie to jest różnica 1000 zł a 3000 zł. poza tym w markowych salonach można najczęściej wypożyczyć suknię, która nie była przez nikogo noszona, bo większość osób jednak kupuje suknie. trochę już przeszłam sklepów i znam to z "pierwszej ręki".

jeżeli uda mi się kupić nową suknię w rozsądnej cenie, to będę szczęśliwa. widziałam już obniżki w salonach z np. 3000 zł na 1200 zł (w linku w pierwszym poście można się z tym spotkać), wtedy to nawet nie będę się zastanawiać, tylko kupuję.

w czymś do ołtarza pójść w końcu muszę. :lol:
Obrazek

Obrazek
ewa_whitegold
Bywalec
Bywalec

Postprzez Aaardenka N 01 lis, 2009

ewo a co do wypozyczneia, to ja chcialam w lisie wypozyczyc. i czasem bylo tak, ze niektroe modele na promocji mialas za 1500zl i wychdozilo to taniej nzi wypozyczenie. ogolnie wypozyczasz te mierzone, z wystawy. suknia ejst czyszczona. wypozyczana na max 7 dni. halke i welon sie dopozycza (welon 200zl wypozyczenie oryginalnego). jezeli potrzebujesz sukni na plener, ktory czasem sie opoznia, to musisz zapalcic klejne 50% wartosci sukni. pameitaj, ze wszelkie rozdarcia, zniszczenia itp... podosza koszt,bo musisz za to zaplacic...
sama chcialam wypozyczyc, a kupilam, bo wyszlo podobnie :)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Postprzez olairobert N 01 lis, 2009

Aaardenka napisał(a):pameitaj, ze wszelkie rozdarcia, zniszczenia itp... podosza koszt,bo musisz za to zaplacic...
chyba nie wszedzie w niektorych sklepach wypozyczasz i o nic juz sie nie musisz martwic, wiec to chyba od sklepu zalezy.
Obrazek
Obrazek
olairobert
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 237
Data ślubu: 11 września 2010

Postprzez Aaardenka N 01 lis, 2009

dlatego warto umowe rpzeczytac. a czasem ktos chce plener i plener ejst za 2 tyg...
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Postprzez ewa_whitegold Wt 10 lis, 2009

no właśnie, wszystko zależy od sklep. na pewno warto szukać, bo czasami kupno nowej sukni może wyjść taniej niż wypożyczenie. i jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy. mi przede wszystkim chodzi jednak o to, żeby po prostu było i tanio i tak, jak sobie wymarzyłam. jedno drugiego nie wyklucza :D
Obrazek

Obrazek
ewa_whitegold
Bywalec
Bywalec

Postprzez Aaardenka Wt 10 lis, 2009

ewa ja kupialm, bo wyszlo taniej. tylko dlatego :))) :) a sama myslalam o wypozyczeniu, ale potrzebowalam sukni an 2 tygodnie, i bede teraz na tydzien, wiec... mam i jest:)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ankiety