Największy dowód miłości

Czyli relacje damsko męskie

Re: Największy dowód miłości

Postprzez marek.m Śr 26 mar, 2008

Chouchoute napisał(a):Najwiekszy dowod milosci to kazdy ten ktory wymaga od nas ogromnego poswiecenia.

Chouchote i tu nasuwa mi się od razu odpowiedź. Co wymaga naszego największego poświęcenia - oddanie własnego życia. Wielu w historii było ludzi którzy oddali swoje życie dla jakiegoś celu. Myślę. że najbliższy nam jest Maksymilian Kolbe - oczywiście nie wspominając już Jezusa, który dokonał tego umierając na krzyżu. Wychodząc z założenia że Bóg chciał pokazać człowiekowi, że go kocha - to śmierć jego syna jest jedyną i największą ofiarą jaką Bóg może dokonać z miłości właśnie do człowieka.

Tutaj jeszcze nasuwają ciekawe pytanie odnośnie boskości Jezusa - czy jeśli był wariatem a nie Bogiem czy wariat był w stanie to zrobić ? Jeśli nie był Bogiem ani wariatem to tylko mógł być jakimś zapaleńcem czy jakimś guru z sekty - ale nie znam żadnego człowieka, który dla idei swojej sekty mógłby się tak poświęcić ? Więc jeśli nie był wariatem ani przywódcą sekty to jedynie był tym trzecim.

Sory, że jestem monotematyczny :)
marek.m
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 41
Data ślubu: 25 czerwca 2005

Postprzez foszek Śr 26 mar, 2008

Dowodem milosci moze byc maz czuwajacy przy smiertelnie chorej zonie, dziecko, rzucajace dobrze platna prace i jadace do rodzicow, by opiekowac sie nimi na a starosc...
Moze byc przeprowadzka bo obcego kraju, by byc z kochana osoba...
W sumie to wszystko sa rzeczy, ktore dla postronnej osoby wydaja sie jakims ogromnym poswieceniem, a dla tych ludzi sa czyms naturalnym i oczywistym.
foszek
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Postprzez molka5 Śr 26 mar, 2008

dowodem miłości może być również wspieranie się każdego dnia i w każdej sytuacji, zaufanie jakim się obdarowujemy , poprostu myśl, że co by się nie działo możemy zawsze liczyć na drugą osobę i ona na nas ( mam na myśli jednocześnie sferę duchową i fizyczną)
Obrazek
Obrazek
molka5
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 57
Data ślubu: 9 sierpnia 2008

z takich zwykłych dowodów miłości (nie największych ale najczęstszych) to wymieniłbym proste poświęcenie czasu drugiej osobie oraz umiejętność wysłuchania jej wtedy kiedy ona tego potrzebuje. Piszę z autopsji. Często w pędzie życia człowiekowi brakuje paru minut dziennie na porozmawianie, spytanie jak się czujesz, posłuchaniu co się dzisiaj drugiej osobie śniło :) - niby banały ale często w banałach zamknięte są najważniejsze sprawy.
Ostatnio edytowano Śr 26 mar, 2008 przez marek.m, łącznie edytowano 1 raz
marek.m
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Merry Śr 26 mar, 2008

A mi się nasunęła myśl, że prawdziwa miłość nie wymaga udowadniania swojej wartości.
Obrazek

Obrazek
Merry
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Postprzez kswitala Śr 26 mar, 2008

Sloneczna, też prawda :wink:
kswitala

Sloneczna napisał(a):A mi się nasunęła myśl, że prawdziwa miłość nie wymaga udowadniania swojej wartości.

hm no niby tak ale patrzysz z innej strony.
Jeśli ktoś wymaga od Ciebie dowodu miłości to prawda - miłość nie nie powinna wtedy wymagać potwierdzenia.
Chodzi bardziej o tą drugą stronę - co zrobić aby komuś pokazać, że się go kocha - Jaka z postaw jest największym dowodem miłości? Myślę, że o to chodziło Kasi.
marek.m
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez justysiach Cz 27 mar, 2008

Dla mnie najwiekszym dowodem miłości jest bycie z kimś, a nie koło kogoś. Bycie w radosnych i w trudnych, cieżkich chwilach, kiedy jest dobrze i kiedy jest źle. Dowód miłości to dla mnie umiejetność słuchania tej drugiej strony.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
justysiach
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 49
Data ślubu: 25 października 2008

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uczucia

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl