miłość nie liczy lat

Czyli relacje damsko męskie

miłość nie liczy lat

Postprzez tereska Cz 19 cze, 2008

jak to bywa w zwiazkach? w tych, gdzie jeden z partnerow jest sporo starszy?

ak myslicie: dlaczego ludzie sie wiaza ze soba, kiedy jeden dla drugiego moglby byc rodzicem? prawdziwa miłość? pieniądze, spadek?

jakie jest wasze zdanie na ten temat? zwiazalibyscie sie duzo mlodszym lub duzo starszym partnerem/ partnerką? ile- według was- wynosi ta różnica wieku, że przechodnie na ulicy patrzą na taką parę jak na nienormalnych?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Obrazek
Na początku Bóg stworzył czekoladę i zobaczył, że to było dobre.
Potem oddzielił jasną od ciemnej i to było lepsze...
tereska
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 84
Data ślubu: 5 sierpnia 2008

Re: miłość nie liczy lat

Postprzez molka5 Cz 19 cze, 2008

jeśli chodzi o mnie...
myślę, że byłabym w stanie związać się z mężczyzną starszym ode mnie ale nie na zasadzie- ja 30, on 60
ale jeśli chodzi o różnice wieku ok 10-12 tal to czemu nie- oczywiście tylko z miłości, bo nic innego nie biorę pod uwagę

moim zdaniej, jeśli ktoś decyduje się na taki związek dla pieniędzy to i tak nie ma to przyszłości
no bo co z tego, że miałabym pieniądze jak i tak czułabym się w tym związku samotna

coraz częściej też widzę w naszej społeczności, że kobiety (czyt. rozwódki) decydują się na młodszych mężczyzn (bo takowy akurat się nimi zainteresował), ale tak naprawdę tylko dlatego, że akurat taki był pod ręką i boją się, że innego nie znajdą a wiadomo, że każda kobieta samotna potrzebuje bliskości drugiej osoby
ja to tak widzę
Obrazek
Obrazek
molka5
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 57
Data ślubu: 9 sierpnia 2008

Postprzez elcia Cz 19 cze, 2008

Dla mnie róznica powyzej 10 lat jest zbyt duża...widze to po zwiazkach ktore sa wokol mnie. Ciocie 11 i 17 lat róznicy...
Każda chwila z Tobą, to przedsmak cudownej wieczności przy Twoim boku mężu ;*
elcia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 136
Data ślubu: 4 czerwca 2008

Postprzez magda 21 Pt 20 cze, 2008

brat mojego misia związał sie z dziewczyna 12 lat mlodszą.kochają sie i to jest najważniejsze...jescze będą mieli dzidzi...ale powiem wam,ze i tak sceptycznie do tego podchodze...ona jest jeszcze dzieckiem!!!
musi słuchać się rodziców,którzy nie widzą darka w roli zięcia...
ciężka ta ich miłość...
Obrazek

Obrazek
magda 21
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 5
Data ślubu: 23 sierpnia 2008

Postprzez missi7 Pt 20 cze, 2008

powiem ze moj mezus jest starszy od demnie 9 lat chodz zawsze bylam przeciwna takiej roznicy wieku :razz:
milosc nie wybiera,ale duzo ludzi patrzy na swoja przyszlosc zabespieczenie materialne
Obrazek
missi7
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 213
Data ślubu: 19 lipca 2008

Postprzez katarzyna Pt 20 cze, 2008

Ja napiszę czysto teoretycznie. Myślę, że dla mnie różnica rzędu 10 lat nie miałaby znaczenia, jeżeli partner posiadałby cechy które cenię to nie patrzyłabym mu w metrykę. Znam takie pary i wiem, że czasem są spięcia jeśli ona chce iść na imprezę, a on woli założyć kapcie i posiedzieć w domu. No ale najważniejsza jest miłość i umiejętność osiągania kompromisów. Patrząc na związek mojej siostry ze starszym mężczyzną widzę, szczęśliwą parę, partnerski związek dwojga ludzi. Nie widzę różnicy wieku i nie czuję jej przebywając z nimi.
Myślę, że związki "dla pieniędzy" zdarzają się w show biznesie, raczej w naszych realich mało jest takich.
Obrazek

Obrazek
katarzyna
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 238
Data ślubu: 4 sierpnia 2007

Postprzez Almshe Pt 20 cze, 2008

A ja powiem, że nie mam pojęcia... Bo z jednej strony znam pary, gdzie duża różnica wieku (10-12 lat) po kilku latach małżeństwa zaczęła przeszkadzać - jak pisała katarzyna - ona chce wyjść na imprezę, on woli "ciepłe kapcie"... I powoduje to spięcia i poważne konflikty... Ale uważam, że wszystko zależy od człowieka, a nie wieku... I najlepszym dowodem na to jest mój przyjaciel 11 lat starszy - szalony wariat, lekkoduch i czasem myślę, że to ja jestem ta starsza ;)
Obrazek
Almshe
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 14

Postprzez kswitala Pt 20 cze, 2008

Ja uważam, że jeżeli ktoś kogoś kocha to wiek nie gra roli, ale to tylko moje teoretyczne spostrzeżenia. Mój mąż jest 4 lata starszy ode mnie. Kiedyś kochałam się w mężczyźnie 15 lat starszym ode mnie, ale on był żonaty i wiedziałam, ze nawet nie ma szans, żebyśmy byli razem. Myślę, że miłość pokona każdą barierę. Jeżeli chodzi o takie związki dla pieniędzy, to uważam podobnie jak Katarzyna, że w naszym otoczeniu raczej to nie ma miejsca
kswitala

Następna strona

Powrót do Uczucia

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl