miłość nie liczy lat

Czyli relacje damsko męskie

Re: miłość nie liczy lat

Postprzez Merry So 21 cze, 2008

Nie wiem, jakby to było (nie lubię teoretyzować), ale wydaje mi się, że różnica powyżej 10 lat to już jest za dużo. Tak jak ktoś tu już pisał: niezgodności typu: jeden chce szaleć, drugi siedzieć w kapciach, jeden chce dziecko, drugi jeszcze nie dorósł. To tylko 2 przykłady, ale myślę, że może ich być więcej :roll: .
Obrazek

Obrazek
Merry
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 23

Postprzez justysiach Śr 25 cze, 2008

kswitala napisał(a):Jeżeli chodzi o takie związki dla pieniędzy, to uważam podobnie jak Katarzyna, że w naszym otoczeniu raczej to nie ma miejsca

Mylisz się.... takie zwiazki są i to dosyć częste jak na takie zjawisko....pierwszy przykład z brzegu...w mojej okolicy była dziewczyna 20-letnia, która sie zwiazała z prawie 35 lat starszym facetem....miłość sie skonczyła kiedy facet zbankrutował...tylko dziecko biedne teraz cierpi... drugi przykład.....dziewczyna znalazła bogatego i jeszcze jako niepełnoletnia zaszła w ciążę...złapała męża bogatego...ale na krótko...bo ten znalazł w końcu kobitkę w swoim wieku....
choć z drugiej str....to może ja w takiej okolicy mieszkam gdzie takich związków jest kilka..

Co do wieku ja zawsze zakładałam, że nie zwiążę sie z facetem starszyn niz 10 lat... mój R jest starszy ode mnie o 2 lata wiec sie mieści w normie :mrgreen: :wink: . Ale tak poważnie to chyba możemy sobie gadać, a większość babek i tak wybiera sercem.....Pewnie gdybym spotkałą faceta starszego o 15 lat i serducho by zabiło jak szalone to bym sie nie zastanawiała...no moze przy różnicy ze 20 lat to już zaczęłabym...Kilka moich kuzynek ma starszych od siebie meżów i są szczęśliwi....więc ja takich zwiazków jeśli są z miłości nie krytykuję i nie będę....
Obrazek

Obrazek

Obrazek
justysiach
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 49
Data ślubu: 25 października 2008

Postprzez Moniusia Pt 27 cze, 2008

ostatnio byłam w Opolu i jak tak sobie siedziałam w aucie to nagle mój wzrok przykuła pewna parka... Facet, siwy około 60-tki i babka, młodziutka, koło 30... szli sobie uśmiechnięci trzymając się za rączki...
Pozdrowionka dla wszystkich foremek ;)

Obrazek

Obrazek

" To miłość wlewa w nas nadzieję,a nadzieja pozwala żyć miłością."
Moniusia
Gaduła
Gaduła

Data ślubu: 23 sierpnia 2008

Postprzez Almshe Pt 27 cze, 2008

Jeśli chodzi o związki "z rozsądku", też jestem zdania, że wciąż funkcjonują... Nie muszę daleko szukać - ona jest z nim tylko dlatego, że jest atrakcyjny, ma świetlaną przyszłość ze względu na zawód i pracę, i oczywiście rodzice tak go szanują... A uczucia? Hmmm... O tych nie mówi...
Obrazek
Almshe
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 14

Postprzez Uśmieszka Cz 03 gru, 2009

Ostatnio czytałam, że związek może być szczęśliwy jeżeli tylko różnica wieku nie jest większa niż 12 lat.. Ponoć przy większej zaczynają się problemy.. Mój chłopak jest 7 lat starszy.. Nie znoszę, gdy mówi do mnie "dziecko" nwet kredytu gotówkowego nie dostaniesz wszak swoje lata już mam ;)
Ostatnio edytowano N 04 lip, 2010 przez Uśmieszka, łącznie edytowano 1 raz
Skąpani w promieniach słońca
Uśmieszka
Gość
Gość

Ilość piwek: 1

Postprzez Aaardenka Cz 03 gru, 2009

znam wiele par, gdzie ona jest z nim dla pieniedzy. to zalezy poporstu w jakim srodowisku czlowiek sie obraca. w tym, w ktorym sie obracalam, ale zaczelo mnie to wnerwiac, to bylo normalne. koles 35-40 lat, dobrze usytuawany i malolata u jego boku. czasem 2 zona. zazwyczja faceci srednio atrakcyjni, chamowaci, ale mieli kase. u mnie w pracy sa tez takie sytuacje... w show biznesie bardziej to widac i chdozi o wiekszakase niz na naszym rodzimym podowrku, gdzie wiele kobiet niestety tanio sie sprzedaje...
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Postprzez kwiatoosiek So 07 maja, 2011

Merry napisał(a):Nie wiem, jakby to było (nie lubię teoretyzować), ale wydaje mi się, że różnica powyżej 10 lat to już jest za dużo. Tak jak ktoś tu już pisał: niezgodności typu: jeden chce szaleć, drugi siedzieć w kapciach, jeden chce dziecko, drugi jeszcze nie dorósł. To tylko 2 przykłady, ale myślę, że może ich być więcej :roll: .

tutaj sie nie zgodze:) Moja Druga Polowa jest 11 lat ode mnie starszy i musze przyznac, ze nie drazni mnie ta roznica...wrecz przeciwnie..Moj Narzeczony wyglada jakby byl tylko o 5 lat starszy...wielu facetow w wieku 28 lat (moj wiek)dalej sa dziecinni i nie mysla powaznie o przyszlosci - my dokladnie wiemy czego chcemy i uwierzcie - jesli oboje chcecie tego samego od zycia to nie ma szans, zeby zwiazek nie byl udany:)
Obrazek
Obrazek
kwiatoosiek
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 22
Data ślubu: 18 sierpnia 2011

Postprzez justa N 08 maja, 2011

Między moją siostrą i przyszłym szwagrem jest 8 lat różnicy - dogadują się świetnie. Ona przy nim wydoroślała, on zachowuje się przy niej, jakby miał nieco mniej lat niż wskazuje na to metryka. To tak jakby znaleźli się gdzieś pośrodku tej różnicy, oboje, trudno to opisać. Kiedyś powiedziałabym, że różnica wieku może mieć jakieś znaczenie, dzisiaj wiem, że nie ma, ludzie albo do siebie pasują albo nie, oni po prostu patrzą na życie podobnie, mają podobną wizję przyszłości, są wyluzowani i wiek nie ma tutaj żadnego znaczenia.
Obrazek
Obrazek
justa
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 37
Data ślubu: 9 maja 2009

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Uczucia

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl