Mali goście na weselu

Teksty na zaproszenia ślubne, wierszyki i wiersze miłosne ! Wasze ciekawe propozycje zaproszeń ślubnych ręcznie robionych

Re: Mali goście na weselu

Postprzez słoneczko Śr 04 maja, 2011

Ja nawet nie umiałabym pomyśleć by zapraszać samych dorosłych bez dzieci. Dzieci to przecież tacy sami członkowie rodziny jak inni. Oczywiście, jeśli rodzice sami zadecydują, że zostawiają swoje pociechy w domu to już ich sprawa, ale ja nie umiałabym zaprosić kogoś bez swojego dziecka tylko dlatego, że może być niegrzeczne lub że trzeba za nie zapłacić. Sama poczułabym się urażona gdyby ktoś zaprosiłby mnie bez dziecka. Pamiętam jeszcze jako 6-8 letnia dziewczynka jak strasznie cieszyłam się, gdy było jakieś wesele. Dla dziecka jest to niesamowite doświadczenie oraz swoista socjalizacja.
słoneczko
Gość
Gość

Ilość piwek: 1
Data ślubu: 5 maja 2012

Postprzez smile Cz 05 maja, 2011

słoneczko, zgadzam się z Tobą :) a czasami zdarza się tak, że dorośli są bardziej "niegrzeczni" niż ich dzieci ;) np. po spożyciu zbyt dużej ilości alkoholu ;)
Obrazek
smile
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 222
Data ślubu: 2 lipca 2011

Postprzez Beatka77 Śr 01 cze, 2011

słoneczko, ja tez sie zgadzam tez tego nie rozumie jak mozna kogos zaprosic bez dzieci jak by mi sie takie cos przydarzylo to bym poprostu nie przyszla
Ślub cywilny
Obrazek
Ślub kościelny
ObrazekObrazek
Beatka77
Uczestnik
Uczestnik

Ilość piwek: 11
Data ślubu: 4 sierpnia 2010

Postprzez celka Śr 01 cze, 2011

Dzieci dodają uroczystości dużo uroku. Bawiąc się, tańcząc z innymi dziećmi, biegając po sali sprawiają nie tylko sobie radość, ale i iinnym, gdyż taki widok jest naprawdę słodki. A bez dzieci na weselu jest smutno i pusto. Tak jak dziewczyny wyżej już pisały, dla nich to tez wielkie przeżycie. :mrgreen:
celka
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 389

Postprzez DarkAngel Śr 01 cze, 2011

My wszystkich, którzy mają dzieci zapraszaliśmy ich wraz z nimi. Jedna para jedynie powiedziała, że przyjadą bez córeczki, bo chcą się wybawić. Tak więc najlepiej jest jeśli rodzice sami zdecydują czy chcą się zjawić z dziećmi czy bez - nie narzucając im niczego. Gdybym ja dostała zaproszenie na wesele, gdzie bylibyśmy tylko z M. zaproszeni, bez dziecka, na pewno nie poszlibyśmy na nie. Kiedyś w mojej rodzinie był podobny przypadek, tzn. lata temu mój kuzyn brał ślub i rodzice dostali zaproszenie ale ja czy mój brat już nie (oboje z nimi mieszkaliśmy). Rodzice podziękowali i nie pojechali.
Obrazek

Obrazek
DarkAngel
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 116
Data ślubu: 22 lipca 2011

Postprzez Kera Śr 01 cze, 2011

my też zapraszaliśmy wszystkich z dziećmi, jednak lu mojemu zdziwieniu dużo rodziców zostawia swoje maluchy z kimś w domu. mówię tu o dzieciach do 4 lat. na weselu będą dzieci w wieku 1, 3 i 7 lat jednak z pewnością będą one odwiezione późniejszą godziną pod opiekę innych.
Obrazek
Kera
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 9

Postprzez matula86 Pt 29 lip, 2011

my tez zdecydowalismy ze zapraszamy rodzicow z dziecmi, nie ma ich tak duzo wiec nawet jesli wszystkie beda to bedzie fajnie :) no i podejrzewam ze jesli rodzice znajwia sie z dziecmi to zapewne pozniej beda odwozic czy cos...
matula86
Początkujący
Początkujący

Ilość piwek: 1

Poprzednia strona

Powrót do Zaproszenia na ślub

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl