M&M 14.08.2012

Co macie załatwione a czego nie? Jak wyglą…da organizacja wesela - czy macie już zaproszenia ślubne ?

M&M 14.08.2012

Postprzez goossiek Wt 13 gru, 2011

Witam wszystkie Farumowiczki a szczególnie Panny Młode 2012

Ja również przygotowuję się do tego szczególnego wydarzenia, więc dołączam to Waszego grona.
Mam nadzieję, że będę mogła na Was - zaprawionych w bojach - polegać :)
Jeszcze wiele spraw pozostało do załatwienia ale te najistotniejsze są już klepnięte. No to tak:

1. Najważniejsze- Msza Św. w moim parafialnym kościele o godz.12
2. Sala- "Dworek pod klonami" w Komornie - lokal jeszcze nie funkcjonuje, otwarcie jest w maju 2012. Właścicielką jest nasza znajoma także jestesmy na bieżąco, wiem, że wnętrza będa bardzo stylowe i z klasą a o to nam chodziło, mam nadzieję ze z kuchnią będzie równie dobrze
3. Zespół Stelcon - chłopaki z mojej miejscowości. Byłam na kilku weselach gdzie grali i są na prawde świetni
4. Kamera- MJ Studio Marzena Jezierna- sprawdzona osoba, spełniająca nasze oczekiwania. Pani Marzena będzie robić także zdjęcia z przebiegu całego dnia
5. Planujemy również sesje planerową w innym dniu, juz po uroczystościach. Zdjęcia wykona dla nas mój kuzyn, który jest amatorem ale jego zdjęcia niejednokrotnie są lepsze od tych profesjonalnych. Ma świetny sprzęt do pracy a fotografi to jego pasja. Jestem pewna, że wyjdzie z tego coś na prawdę niepowtarzalnego
6. Poprosiliśmy także już osoby, które chcemy aby były naszymi świadkami - siostra mojego narzeczonego oraz mój kuzyn (ten sam, który wykona dla nas zdjęcia)- jeśtesmy szczęśliwi bo przyjęli te role
7. No i fryzjer - niepowtarzalny, z indywidualnym podejściem i głową pełną pomysłów - Tomek ze studia GRAWO w K-Koźlu

To na tyle, reszta to otwarta karta. Pozostaje wybór sukni (choć mam juz swój typ i pewnie przy nim pozostanę), dekorator, obrączki, makijażystka, zaproszenia, winietki, cukiernia, nauki przedmałżeńskie (te planujemy na poczatek przyszłego roku) i cała reszta...

Ogólnie rzecz biorąc motyw przewodni naszego ślubu to PROSTOTA I ELEGANCJA

Będę na bieżąco dzielić się z Wami moimy pomysłami licząc na Waszą pomoc i opinie
Obrazek
goossiek
Uczestnik
Uczestnik

Ilość piwek: 22
Data ślubu: 14 sierpnia 2012

Re: M&M 14.08.2012

Postprzez Iguana Wt 13 gru, 2011

Witaj goossiek, :D
bardzo mnie ten dworek zaciekawił bo jak wygooglowałam komorno dworek to sie okazało że bylismy tam kiedys z mężem ale chyba wtedy był jeszcze remont bo choc własciciel tam mieszkał to opowiadał ze ma straszne kłopoty z konserwatorem. Czy to ten dworek?
Obrazek
Byłoby fantastycznie gdyby taki obiekt z historia znalazł wreszcie jakies zastosowanie... pamiętam cudowne stare cisy i spore obiekty wokół.

Widzę ze juz całkiem dużo spraw masz zaklepanych :mrgreen: teraz tylko te drobiazgi i gotowe.
Niektórym kobietom nie wystarcza bukiet róż, chcą, żeby mężczyzna tym różom zmieniał jeszcze wodę.

— Janusz Gaudyn
Iguana
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 104

Postprzez goossiek Śr 14 gru, 2011

Witaj Iguana :)

Lokal, w którym odbędzie się nasze wesele to całkiem nowy obiekt zlokalizowany właśnie w pobliży pięknego parku gdzie znajduje się budynek, o którym wspominasz.

Niestety stary dworek jest w jeszcze gorszym stanie niż wtedy gdy go widziałaś. Kiedyś był pod opieką tamtejszej szkoły rolniczej i funkcjonowawał na jej potrzeby. Teraz to opuszczone miejsce i z tego co wiem to nie ma inwestora, który by się tym zajął. A szkoda bo to na prawdę klimatyczne miejsce z dużym potencjałem

pozdrawiam ;)
Obrazek
goossiek
Uczestnik
Uczestnik

Postprzez Iguana Śr 14 gru, 2011

:| to takie smutne ze te wspaniałe miejsca sa w naszych strona w obfitości a niestety jakos mało z nich funkcjonuje.

Dobrze ze w poblizu będzie nowy lokal :D az jestem ciekawa tego nowego miejsca i jak tylko będzie okazja to na wiosnę podjade tam na jakąś kawkę.

goossiek, jaką sukienkę planujesz?
Niektórym kobietom nie wystarcza bukiet róż, chcą, żeby mężczyzna tym różom zmieniał jeszcze wodę.

— Janusz Gaudyn
Iguana
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 104

Postprzez Zespół Vengo Śr 14 gru, 2011

goossiek, witaj na forum :) Gratuluję załatwionych spraw i życzę spokojnych dalszych przygotowań :)

Iguana, mało z nich funkcjonuje, bo ludzie nie mają pieniędzy, albo nie chcą w nie inwestować... :( U naszych zachodnich sąsiadów takie miejsca są traktowane jak "perełki" i każdy na nie dosłownie chucha i dmucha... Ale to chyba też kwestia mentalności trochę...
Rób to, co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Zespół Vengo
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 47
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

Postprzez Nina3843 Śr 14 gru, 2011

WItaj na forum :) Gratuluję juz tylu załatwionych spraw :) Chwal się wszystki co uda Ci się załatwić :)
Pozdrawiam,
Nina

Obrazek

Obrazek
Nina3843
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 160
Data ślubu: 17 września 2011

Postprzez Panda Śr 14 gru, 2011

goossiek, witaj na forum :!: gratuluje wlasnego watku, ale przede wszystkim decyzji o slubie :!: :!: :!: :!: :D
powodzenia w dalszych przygotowaniach :wink:
"Kochać i być kochanym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce"
David Viscott

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Panda
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 216
Data ślubu: 24 sierpnia 2013

Postprzez goossiek Śr 14 gru, 2011

dziękuję za miłe powitanie drogie Foremki :)

Iguana, co to sukni to mam już swój typ, jest to tzw. "rybka". Byłam już poprzymierzać w salonie w K-Koźlu co nieco i w tej zdecydowanie nalepiej się czułam. Towarzyszyła mi moja wspaniała przyjaciółka i również tą suknią była zachwycona. Myślę, że pozostanę przy tym modelu, choc chcę jeszcze pojechać do Opola i pobuszować po tamtejszych salonach ;)
Obrazek
goossiek
Uczestnik
Uczestnik

Następna strona

Powrót do Przygotowania do wielkiego dnia

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl