Kogo zapraszacie na wesele?

Teksty na zaproszenia ślubne, wierszyki i wiersze miłosne ! Wasze ciekawe propozycje zaproszeń ślubnych ręcznie robionych

Kogo zapraszacie na wesele?

Postprzez Muza Wt 19 sty, 2010

Stworzyliśmy wstępną listę gości i pojawiło się trochę wątpliwości KOGO ZAPRASZAĆ a KOGO NIE?
Dlatego postanowiłam zapytać, jak to jest/było u Was? Jaką zasadę przyjęliście? Zapraszacie tylko najbliższą rodzinę i znajomych? Czy również np. całe rodzeństwo dziadków? Co z sąsiadami?
Obrazek

Obrazek
Muza
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 33
Data ślubu: 30 lipca 2011

Re: Kogo zapraszacie na wesele?

Postprzez maqdzia Wt 19 sty, 2010

Muza, my zapraszalismy tylko te osoby z ktorymi mamy bardzo dobry kontakt :) rodzinke co widujemy i lubimy. Zadnych sasiadow, piatej wody po kisielu itp.
Obrazek
maqdzia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 612
Data ślubu: 22 sierpnia 2009

Postprzez paulapau Wt 19 sty, 2010

Muza napisał(a):Stworzyliśmy wstępną listę gości i pojawiło się trochę wątpliwości KOGO ZAPRASZAĆ a KOGO NIE?
Dlatego postanowiłam zapytać, jak to jest/było u Was? Jaką zasadę przyjęliście? Zapraszacie tylko najbliższą rodzinę i znajomych? Czy również np. całe rodzeństwo dziadków? Co z sąsiadami?

pewnie w praniu co nieco się zmieni, ale póki co planujemy (z mojej strony) zaprosić rodzeństwo rodziców z rodzinami (co juz wyjdzie ok. 50 osób), z dalszej rodziny tylko tych z którymi utrzymujemy dobry kontakt, sąsiadów razcej nie, chyba ze tylko naj naj bliższych czyli 4 osoby, kilkoro znajomych rodziców, no i oczywiscie moich znajomych
paulapau
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 198
Data ślubu: 18 czerwca 2011

Postprzez Muza Wt 19 sty, 2010

Z mojej strony nie ma problemu -zapraszam rodzeństwo rodziców z rodzinami (żadne z kuzynów nie ma jeszcze własnych rodzin), dziadków, jednych bliskich sąsiadów i znajomych :) gorzej ze strony narzeczonego, które jest najmłodszy w rodzinie ze swojego pokolenia -niektórzy jego kuzyni mają dzieci starsze od niego! Poza tym jego rodzice mieli liczne rodzeńswto.
Nasza wstępna lista nie zawiera więc nawet wszystkich pierwszych kuzynów z jego strony! A i tak wyszło nam 151 osób! :shock: Przeraża mnie ta liczba, a z drugiej strony jest ona i tak mocno ograniczona -istnieją jeszcze inne osoby, które byśmy bardzo chcieli mieć obok w naszym ważnym dniu.

znalazłam tematycznego demotywatora :D
Obrazek
Za post postawili piwko: Aaardenka
Obrazek

Obrazek
Muza
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 33
Data ślubu: 30 lipca 2011

Postprzez Aaardenka Wt 19 sty, 2010

hahaha dobre;)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Postprzez puopia Pt 22 sty, 2010

Muza my tz zaapraszamy najblizsza rodzine i tych, z ktorymi mamy kontakt- mamy bardzo dobrych znajomych, ktorych traktujemy jak rodzine, a np. nie zapraszamy ilus osob z rodziny-bo neiktorych aj w zyciu an oczy nie widzialam -co to nie jest masowka! czasy wesel an 300 osob odeszly do lamusa (oczywiscie sa tacy, ktorych stac-ale wikszosc wesel jest zdecydowanie do 100 osob)- i ja chce byc otoczona osobami, ktore znam lubie i szanuje-a nei wszystkimi z rodziny!
a jak oni robili wesela swoich dzieci to etz zapraszali np. Twojego narzeczonego, Jego rodzicow-jak NIE- to odrazu bym ich z listy wycinala :oops:
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez Aaardenka Pt 22 sty, 2010

zgadzam sie z puopia. u mnie tesciowa zaprasza ludzi, ktorzy jej np nie zapraszali na wesela dzieci i zapraszamy kuzynkow, u ktorych P nie byl,bo go nie zaprosili... ale to juz nie moj problem...
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Postprzez beatha Pt 22 sty, 2010

my tez praszamy tylko rodzine "z pierwszej linii"... niestety nie mozemy sobie pozwolic na to zeby zaprosic ciocie kuzynosto z tych "dalszych" bo to juz by bylo za duzo ludzi... ale ja bym ciala ich pozapraszac- bo ich znam i my do nich bylismy zapraszani...
w tym jak i we wszystkim ze slubem zwiazanych- nie ma sztywnych regol :roll:
Obrazek
Obrazek
beatha
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 286
Data ślubu: 15 maja 2010

Następna strona

Powrót do Zaproszenia na ślub

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl