Kiedy zapraszacie gości na wesele?

Teksty na zaproszenia ślubne, wierszyki i wiersze miłosne ! Wasze ciekawe propozycje zaproszeń ślubnych ręcznie robionych

Kiedy zapraszacie gości na wesele?

Postprzez tarantula Cz 17 gru, 2009

Kiedy zapraszacie gości na wesele? tzn. na ile miesięcy przed. My chcemy pół roku przed, ale nie wiem czy to nie będzie za szybko - zwątpiłam po przeczytaniu artykułu http://www.saladlaciebie.pl/artykuly/pokaz/29.html, gdzie napisali, aby zapraszać gości 2-3 miesiące przed.

Co sądzicie?
tarantula
Gość
Gość

Re: Kiedy zapraszacie gości na wesele?

Postprzez Aaardenka Cz 17 gru, 2009

wg tej strony to i wesele sie planuje 6 miesiecy, pytanie gdzie dostana sale.
2-3 miesiace to zbytpozno, my +- 5 miesiecy:)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Postprzez Aaardenka Cz 17 gru, 2009

przejrzalam te strone i haslo - miesiac rozed wybrac pojazd, czy pol roku przed sale...

Pół roku przed...

Około pół roku przed dniem ślubu należy zwiększyć tempo przygotowań i jest to czas podjęcia wielu ważkich decyzji. Na pewno należy wybrać świadków i zapytać, czy zechcą nimi zostać. Trzeba wówczas również ostatecznie zarezerwować lokal i określić liczbę gości, a także wybrać miejsce ceremonii zaślubin oraz zdecydować się na stroje dla Pary Młodej. Należy wynająć fotografa, kamerzystę oraz zorientować się w ofercie zespołów muzycznych.

info ze strony
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Postprzez kaiiko Cz 17 gru, 2009

coś mało dzisiejsza ta strona, skoro takie info podają...
My zaczęliśmy dawać już parę miesięcy temu, a ślub w lipcu, czyli ponad 7 miesięcy przed. Skoro są gotowe zaproszenia, to po co mają leżeć, skoro nadarza się okazja ich wręczenie... I zawsze mnie denerwowało, jak dostawałam zaproszenie 2-3 miesiące przed - moim zdaniem za późno.
Poza tym wiele ludzi planuje urlopy w grudniu, bo do końca roku muszę się określić w miejscu pracy - warto to wziąć pod uwagę
Obrazek

Obrazek
kaiiko
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 72
Data ślubu: 17 lipca 2010

Postprzez Dianka Cz 17 gru, 2009

Mysle ze poł roku jest ok:) każdy wie wszesniej, moze sobie wszystko zaplanować:) nio i lepiej żeby Ci szybko odpowiedzieli żeby było wiadomo jak rezerwować nocleg czy cos:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dianka
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 82
Data ślubu: 25 czerwca 2011

Postprzez smile Cz 17 gru, 2009

my mamy ślub w lipcu ale chyba będziemy dawać zaproszenia już w styczniu bo teraz wiele osób musi podać termin urlopu właśnie w styczniu...
Obrazek
smile
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 222
Data ślubu: 2 lipca 2011

Postprzez Joanna* Pt 18 gru, 2009

Pół roku przed- jak najbardziej! Ludzie spokojnie zaplanują urlopy, a Ty będziesz mogła narzucić termin potwierdzenia obecności na miesiąc przed ślubem. Wtedy będziesz miała miesiąc na robienie winietek, planowanie itp :D
Obrazek
Joanna*
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 248
Data ślubu: 29 sierpnia 2009

Postprzez namdo Pt 18 gru, 2009

Hej my chcielismy rozdawac zaproszenia 4 miesiace przed, ale zamowilismy juz teraz, wiec moze rozdamy wczesniej, jak bedziemy kogos odwiedzac to juz im damy.
Z tymi urlopami to teraz juz tak jest, ze na poczatku roku trzeba zaplanowac na caly rok,
u nas juz w sumie wszyscy wiedza, ze sie pobieramy i kiedy jest slub, niektorzy juz urlop zaplanowali,
a wykret, ze nie ma sie urlopu bo za pozno kogos powiadomilismy u mnie nie przejdzie, bo jak ktos chce przyjsc to przyjdzie, a jak nie to nie, takie jest moje zdanie :)
Za post postawili piwko: Aaardenka
Obrazek
namdo
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 22
Data ślubu: 28 sierpnia 2010

Następna strona

Powrót do Zaproszenia na ślub

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl