Kiedy pierwsze dziecko?

Tutaj zakładamy ankiety, których wyniki często są… zaskakujące co inni są…dzą… na temat np. kto najczęściej jest świadkiem na weselu ?

Kiedy rozpoczniesz starania o dzieciątko??

zaraz po ślubie
26
28%
po roku
35
38%
jeszcze później
32
34%

Liczba głosów : 93

Re: Kiedy pierwsze dziecko?

Postprzez olairobert Pt 15 sty, 2010

puopia, mi sie wydaje ze tu dopoki choroba nie zagraza powaznie zyciu lub zdrowiu to oni sie nie przejmuja... jesli chodzi o podstawowa opieke to wole polska. z drugiej strony czy w Polsce chodzisz do ginekologa/dentysty itd prywatnie czy przez sluzbe zdrowia? jesli tu poszlabys prywatnie tez moze jest inaczej...
nikomu natomiast nie zycze w Polsce powaznie zachorowac... podobnie jest z niepelnosprawnoscia. bo wtedy opieka moim zdaniem jest niewystarczajaca. a ludzie fortune wydaja na leki, rzeczy takie jak protezy czy wozki inwalidzkie tez nie sa refundowane w calosci. takze sluzba zdrowia ma tu plusy.

a jesli chodzi o porod - znam wiele osob ktore tu rodzilo i bylo w porzadku. moja kumpela jest tlumaczem i przy porodach tez tlumaczyla - i zawsze wszystko bylo ok.
Obrazek
Obrazek
olairobert
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 237
Data ślubu: 11 września 2010

Postprzez misia Pt 15 sty, 2010

olairobert napisał(a):a jesli chodzi o porod - znam wiele osob ktore tu rodzilo i bylo w porzadku.
ja też jestem zadowolona z porodu w UK :wink:
"kochać i być kochanym to dar od Boga"
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
misia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 664
Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez puopia Pt 15 sty, 2010

olairobert-ale ja wiem, ze sluzba zdrowia w olsc etez leci na leb na szyje-i do lekarzy chodze prywatnie :mrgreen: i gdybym tutaj chodzila prywatnie to tez pewnie inaczej-ale w Polsce znam dobrych specjalistow, a tutaj nie ma mi kto ich polecic!
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez AnitaCh Śr 17 mar, 2010

ja nie chce mieć dziecka zaraz po ślubie, muszę się przecież mężem nacieszyć 8) może tak 2 lata po :D
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..."
ks. Jan Twardowski

Obrazek
AnitaCh
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 68
Data ślubu: 19 czerwca 2010

Postprzez ewe Pt 24 cze, 2011

możne odświeżę watek, dawno tu nikt nie zaglądał...
my podjęliśmy decyzje, ze dziecko zaraz po ślubie kościelnym(oby Bóg dal :) )
nie chcemy dłużej czekać - zwłaszcza ja :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ewe
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 106
Data ślubu: 21 lipca 2011

Postprzez Iguana So 25 cze, 2011

O Ewe wykopała temacik w którym mnie jeszcze nie było :mrgreen:
Tak generalnie to chyba sprawa potomstwa jest wyjątkowo indywidualna i decyzja zalezy od wieku i sytuacji zyciowej.
Jak robimy statystykę to u nas tak się złozyło ze nawet nie zdając sobie sprawy z mozliwych komplikacji (miałam i mam kłopoty z tarczycą) zaszłam w ciążę dosłowni na chwilkę po slubie kościelnym :D. Ślub mielismy 13 stycznia a 13 listopada urodziła sie Natka :lol: ale jednak bylismy po slubie cywilnym już 3 lata i w miare sytuacja zyciowa się ustabilizowała.

Kobieta to jest taka skomplikowana istota ze własciwie to zawsze jest nie ten moment na dziecko :roll: albo studia albo poczatki kariery zawodowej albo chwila zeby nacieszyc się sukcesem, małżonkiem i wolnością... albo robi się za późno i sprawa staje na ostrzu noża bo czterdziestka się zbliża. czasem chyba trzeba pójść za głosem serca i intuicji a reszta świata niech się wali i pali a potem dostosuje do dzidziusia :mrgreen:
Niektórym kobietom nie wystarcza bukiet róż, chcą, żeby mężczyzna tym różom zmieniał jeszcze wodę.

— Janusz Gaudyn
Iguana
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 104

Postprzez ewe Pn 27 cze, 2011

Iguana tak jak piszesz chęć posiadania dziecka zaraz po ślubie,to bardzo indywidualna sprawa na którą składa się wiele czynników, - istnieje wiele teorii na to, kiedy kobieta powinna urodzić pierwsze dziecko, ale przede wszystkim musi być gotowa psychicznie na macierzyństwo.
W końcu ciąża to taki okres kiedy rzeczywiście można czuć jak rozwija się pod sercem nowe życie i warto zapewne przeżyć ten czas świadomie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ewe
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 106
Data ślubu: 21 lipca 2011

Postprzez kasia kata Pn 27 cze, 2011

Iguana i Ewe, uwazam podobnie do Was :D w moim przypadku było tak, że ja juz nie potrafiłam dłużej czekac :oops: instynkty macierzynskie czulam juz w sobie od baardzo dawna, a slub byl taka kropka nad "i" w tej sprawie. Moja psychika była tak gotowa na przyjecie maluszka, ze zadne nawet najbardziej racjonalne argumenty typu: moze poczekac, az znajde lepsza prace, moze poczekac na zdolnosc kredytowa,moze poczekac, az bedzie nam sie lepeij powodzic, nie miały u mnie szans, po prostu nie były dla mnie argumentami :lol: Wychodze z zalozenia, ze kasa sie zawsze znajdzie, jak sie jest mlodym, silnym i zdrowym, to nie jest to problem
Obrazek
Obrazek
kasia kata
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 122
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ankiety

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl