Kiedy pierwsze dziecko?

Tutaj zakładamy ankiety, których wyniki często są… zaskakujące co inni są…dzą… na temat np. kto najczęściej jest świadkiem na weselu ?

Kiedy rozpoczniesz starania o dzieciątko??

zaraz po ślubie
26
28%
po roku
35
38%
jeszcze później
32
34%

Liczba głosów : 93

Re: Kiedy pierwsze dziecko?

Postprzez DarkAngel Cz 30 cze, 2011

beatha napisał(a):po rozwodzie z trojka dzieci i potrafila zapewnic im dach nad glowa, ogrzwanie, prad (czyli bylo na rachunki) i pelne talerze
tak, mieszkanie dostała od miasta, na które czekała ok 10 lat, wczęsniej był taki okres, jeszcze będąc z mężem, ze w 4 mieszkali w kawalerce... Poza tym żyli a ona później po rozwodzie też... na pożyczkach - on alimentów nie płacił.
Obrazek

Obrazek
DarkAngel
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 116
Data ślubu: 22 lipca 2011

Postprzez beatha Pt 01 lip, 2011

DarkAngel napisał(a):tak, mieszkanie dostała od miasta, na które czekała ok 10 lat, wczęsniej był taki okres, jeszcze będąc z mężem, ze w 4 mieszkali w kawalerce... Poza tym żyli a ona później po rozwodzie też... na pożyczkach - on alimentów nie płacił

w takim razie- biorac pod uwage kawelerke i pozyczki- dla mnie dosc "eksteremalne" jest decydowac sie na trojke dzieci... no ale kazdy kowalem wlasnego losu :? :roll:
Obrazek
Obrazek
beatha
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 286
Data ślubu: 15 maja 2010

Postprzez DarkAngel Pt 01 lip, 2011

jak ja to mówię, dla chcącego nic trudnego. Jeśli sie zaprze to sie da zawsze radę i prace się znajdzie :) Wczoraj się dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży i w związku z tym nie wiadomo, czy przyjedzie na nasz ślub ze względu na złe samopoczucie, jest w 6.miesiącu i odczuwa juz plecy, upał jest nieznośny. Ona ma 21 lat, studiuje, dziecka nie planowali ale cóż, stało się, teraz go (najprawdopodobniej będzie dziewczynka) wyczekują ze zniecierpliwieniem i wiedzą, że jakos sobie poradzą, bo tego chcą. Nie mniej jednak, łatwo na pewno nie będzie, ale ona jest zdolna, więc jestem pewna, że ułoży im sie wspaniale :)
Obrazek

Obrazek
DarkAngel
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 116
Data ślubu: 22 lipca 2011

Postprzez kasia kata Pt 01 lip, 2011

Apropo tych upierdliwych ciotek, to chyba trudno byc dla nich milym, czy uprzejmym, kiedy wykazuja sie taka dawka wscibstwa i brakiem delikatnosci, zwłaszcza, ze tak wiele par boryka sie z problemammi, jesli chodzi o zajscie w ciaze. Mamy takich fajnych znajomych, ktorzy juz od ponad roku sie staraja, wykonuja badania, jezdza po lekarzacg i dalej probuje. Eh, jakie to zycie bywa przewrotne, najpierw czlowiek latami marzy tylko o tym, zeby nie bylo niespodziewanej wpadki, a kiedy juz czuje sie gotowy i przygotowany, to nie zachodzi w upragniona ciaze. Jak sie z nimi spotykamy, to staram sie ograniczac te nasze aplauzy i achy i ochy zwiazane z ciaza, rozwojem maluszka, szykowaniem wyprawki i ogolnie calym szczesciem, ktore staje sie naszym udzialem, zeby ich jeszcze bardziej nie dolowac. ... cholernie mi ich szkoda.

Jestem w pierwszej ciazy, ma to byc chlopczyk wedlug prognoz p. doktor;), a my juz myslimy o kolejnym dzieciaczku-madzi :lol: Ja jestem niepoprawna optymistka i fascynatka w dziedzinie rodziny i ilosci potomstwa. Najchetniej mialabym przy sobie gromadke dzieciaczkow, ale maz troche kreci na to nosem;) mowi, ze 2 to optymalna ilosc. A mnie sie marza takie pozniejsze rodzinne zjazdy, wspolne swieta, spedzanie czasu razem, i to my bylibysmy glowami rodziny.Bym tak przygarniala do serca przyjaciol naszych dzieci, ich sympatie .... ach sie rozmarzylam :lol: :wink:
Za post postawili piwko: Aaardenka
Obrazek
Obrazek
kasia kata
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 122
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

Postprzez matula86 Cz 04 sie, 2011

my myslimy o malenstwie tak 2-3 lata po slubie, chcemy sie jeszcze soba nacieszyc :)
matula86
Początkujący
Początkujący

Ilość piwek: 1

Postprzez Aaardenka Śr 10 sie, 2011

kasia kata, znam ten bol,sama nie chcialam a teraz lipa :(

a co do posiadania gromadki, to spokojnie :) poczekaj az 1 i potem 2 szczesliwie przyjda na swiat :)
Cywilny:
Obrazek
Kościelny:
Obrazek
Obrazek
Aaardenka
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 410
Data ślubu: 28 lipca 2009

Poprzednia strona

Powrót do Ankiety