Justyna i Rafał

Re: Justyna i Rafał

Postprzez ART. DECO JUBILER Pn 28 lis, 2011

Pewnie że dacie rade,teraz to już z górki bo jesteście na swoim. A na forum chętnie doradzimy odnośnie sukienki i nie tylko :)
Pierścionki i obrączki ślubne
ART. DECO JUBILER
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 5

Postprzez Iguana Pn 28 lis, 2011

Gratulacje własnych czterech kątów Obrazek

Załatwione grubsze sprawy wiec teraz te kilka "drobiazgów" pójdzie juz z górki :mrgreen:
Aż poszukałam zdjęc tej sali bo brzmi bardzo "nocnie" :mrgreen: a tam co widze fajne miejsce i az jestem ciekawa jaki wymysliłas kolor przewodni ślubu albo motyw.
Daniela Polaka tez gratuluje i mysle ze bedziecie zachwyceni :wink:
Niektórym kobietom nie wystarcza bukiet róż, chcą, żeby mężczyzna tym różom zmieniał jeszcze wodę.

— Janusz Gaudyn
Iguana
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 104

Postprzez Justyna P. Śr 30 lis, 2011

I kolejna ważna decyzja za mną... wybrałam świadkową :)
Justyna P.
Kandydat
Kandydat

Ilość piwek: 3
Data ślubu: 25 sierpnia 2012

Postprzez CKSTUDIO Pn 05 gru, 2011

no to życzę wszystkiego dobrego ....
pochwal się po wszystkim zdjęciami ;)
CKSTUDIO PHOTOGRAPHY www.ckstudio.pl
CKSTUDIO
Gość
Gość

Postprzez Panda Cz 19 sty, 2012

Justyna P., jak tam przygotowania :?:
Wasz dzien sie zbliza wielkimi krokami :wink:
"Kochać i być kochanym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce"
David Viscott

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Panda
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 216
Data ślubu: 24 sierpnia 2013

Postprzez Justyna P. N 29 sty, 2012

Przygotowania odłożyłam na bok, ponieważ nadszedł czas ukochanych zaliczeń i egzaminów na studiach... Jak na razie do przodu, ale przede mną jeszcze trzy ciężkie egzaminy...więc zabieram się do nauki. A po sesji ostro biorę się do przygotowań ślubno-weselnych :)
Justyna P.
Kandydat
Kandydat

Postprzez Justyna P. Pn 05 mar, 2012

Kochane mam do Was pytanie... co wiecie na temat oprawy muzycznej na ślubie w kościele? Chodzi mi o muzykę/pieśń na wejście do kościoła i nie tylko... czy musi to być muzyka czysto sakralna???
Justyna P.
Kandydat
Kandydat

Postprzez Zespół Vengo Wt 06 mar, 2012

To zależy, co rozumiesz pod pojęciem muzyki sakralnej :) Nie musi być to muzyka czysto sakralna, często grywa się np. Largo z opery Haendla w czasie ślubu, a utwór do sakralnych nie należy, jak np. Panis Angelicus z mszy Francka czy Ave Maria Schuberta lub Bacha Guonoda... Czasami jak jest kwartet smyczkowy gra kanon Pachelbela na wejście - utwór czysto świecki. U mnie na ślubie koleżanki grały w czasie mszy kolejne części concerto grosso Corellego - również utwór typowo świecki. Wszystkie te gatunki należą do muzyki klasycznej i wg mnie bardzo dobrze wkomponowują się w całość uroczystości, a dodatkowym plusem jest to, że w muzyce instrumentalnej naprawdę jest ogromny wybór. Wybrany przez was instrumentalista z pewnością ma spory zapas takich utworów - więc tutaj nie ma co się martwić - utwory instrumentalne grywane na ślubach mają to do siebie, że praktycznie wszystkie są piękne i liryczne - także tutaj zdajcie się na grającego :)

Co do śpiewu to powiem tak... Wiem, że organista lub ktoś inny zamówiony przez młodych często śpiewa różne pieśni na ślubie, hymny itp, których zazwyczaj nie grywa się na co dzień w kościołach, chociażby ze względu na tekst, ale i trochę bardziej "młodzieżowy" charakter melodii - coś w stylu jak grywają zespoły na czuwaniach dla młodzieży itp... Tekst owszem ma charakter religijny, muzyka nie - i wg mnie to już nie jest muzyka sakralna, tylko piosenka religijna - przykład - pieśń śpiewana po polsku o miłości, Bogu itp do melodii "The winner takes it all" Queenów. Wybrany przez was organista i ewentualne osoby śpiewające również mają w zanadrzu wiele takich pieśni i nieraz je wykonywali, dlatego najlepiej pójść porozmawiać, jak oni by to widzieli, z uwzględnieniem waszych preferencji :) W końcu jak organizujemy wesele to zdajemy się na profesjonalistów i nie zaglądamy kucharkom w garnki, czy dobrze zupkę ugotują :wink:
Rób to, co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Zespół Vengo
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 47
Data ślubu: 7 sierpnia 2010

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przedstaw się

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl