Wiem, że mogę na Was zawsze liczyć
Będzie uroczysta msza, a potem przyjęcie w restauracji- czyli prawie jak na "normalnym" weselu. Dodatkowo chciałabym wzbogacić ten dzień elementami ze zwykłego wesela, więc np. zawieszki na alkohol, jakieś zabawy itp.
Na samym początku szukam inspiracji do zaproszeń. Gdy to już będę miała, to reszta pójdzie za sobą jak elementy domino
- odpadają zaproszenia ze wstążeczką, np. (proszę nie krzyczeć, że może pojawić się reklama, wklejam przykładowe zaproszenia z allegro!)

albo:
Nie wiem, dlaczego wstążeczka jest niezbyt mile widziana, ale to ma się podobać mojej mamie, więc szukam dalej.
Podoba jej się zaproszenie typu:
ale to z kolei do mnie nie przemawia
Co więc wybrać? Pastele czy żywy kolor?
Z chęcią pooglądam Wasze pomysły, bo może to jest oczywiste, a tylko ja na to nie wpadłam?
P.S.: Podpowiem Wam jeszcze coś, co może zaważyć przy wyborze elementów dekoracyjnych.
Na Srebrnych Godach będą obecni niemieccy koledzy od mojego taty . Nie znają polskich wesel i zwyczajów (dlatego pewne elementy chciałabym przenieść do uroczystości) i nie mają pojęcia, że my, Polacy/ Ślązacy potrafimy się bawić na całego na takich imprezach. U nich wesela są sztywne, "ubogie" w jedzenie, nie czuje się atmosfery (na wesela chodzi się w jeansach, a nie jak u nas- garniturach). Rodzice chcą więc między innymi pokazać im, jak się bawić