Ja będę miała 2,5 kawałka ciasta na osobę plus tort. Wesele jednodniowe na 90 osób, ciast będzie 6 blach szarlotka opolska
sernik na zimno z galaretką
wiśniowe z bezą
sernik puszysty
cisto chałwowe z nutellą i galaretką
ciasto cytrynowe
ja place 14 zl za osobe. jest po 8 kawalkow na osobe nam dwa dni plus torty i tort weselny. ile to jest blach to nie wiem wszystko zalatwia mi restauracja. wlacznie z pakowaniem po weselu ciast dla gosci. jakie rodzaje ciast beda bede ustalala dopiero 3 miesiace przed weselem
Każda chwila z Tobą, to przedsmak cudownej wieczności przy Twoim boku mężu ;*
Ostatecznei podjelam decyzje i zamowilam 12 blach na 120 osob u kobiety kltora piecze ciasta. 4rodzaje po 3 blachy(wielkosc jak blachy domowe 40/28). ale chyab to za malo bo wychodzi po 2 kawalki na osobe + tort. a powinno cos zostac jeszcze na drugi dzien- wprawdzie bedzie tylko obiad ale ciasto musi byc. Zastanawiam sie nad wlasnorecznym upieczeniu takich malych babeczek z owocami (200sztuk) zamiast zamawiac jeszcze ze 3 blachy.Znajoma miala 16 blach na 80osob ale jeszcze rozdzawala troszke po weselu.
Mi w cukierni powiedzieli, że wystarczą mi 3 kawałki na osobę + tort na dwa dni bez rozdawania. A ja dla własnego spokoju ducha dodam po kawałku jeszcze.