Hiszpania

Gdzie byliście, co widzieliście. Relacje i zdjęcia

Hiszpania

Postprzez nika99 N 24 sty, 2010

Zastanawiamy sie ostatnio z mezem gdzie jechac na wakacje w tym roku. I padklo na piekna Hiszpanie :wink: Byl ktos z was? Jakie regiony polecacie? Jak hotele? Mozecie nawet biura podrozy polecic :wink: MY bylismy ostatnio z Itaki i bardzo sobie chwalimy :wink: . Ale tym razem chcemy z Niemiec lecicec, bo jest o wiele taniej :roll:
Obrazek
nika99
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 345

Re: Hiszpania

Postprzez trinity84 N 24 sty, 2010

To zależy czy chcesz się wylegiwać na plaży czy zwiedzać. My byliśmy w Barcelonie kilka dni (stanowczo za krótko) i na pewno jeszcze raz się wybierzemy. Jest też super szybki pociąg z Barcelony do Madrytu (2,5h), więc pewnie z tego skorzystamy. Znajomy T z pracy ma mieszkanie w Alicante (zupełnie na południu) i bardzo możliwe, że w tym roku uda nam się z tego też skorzystać. Wycieczkę do Barcelony planowaliśmy sobie sami, było trochę przygód, ale bardzo nam się ten wyjazd podobał :D
Za post postawili piwko: nika99
Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
trinity84
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 59
Data ślubu: 15 lipca 2010

Postprzez nika99 N 24 sty, 2010

trinity84 napisał(a):To zależy czy chcesz się wylegiwać na plaży czy zwiedzać
i to i to :wink: trinity84, piffko za inf :wink:
Obrazek
nika99
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 345

Postprzez olairobert N 24 sty, 2010

Barcelona jest super :) z wiekszych miast bylam jeszcze w Murcji - nie nad morzem i dzieki temu nie jest miejscowaoscia turystyczna - wiec mozna sobie pozyc prawdziwym hiszpanskim zyciem :)
gdybym miala okazje pojechalabym w okolice Malagii.

przez 2 sezony letnie pracowalam tez w Salou - to jest koly Tarragony. miejscowosc ok - ogromna plaza co jest plusem, bo w niektorych miejscowosciach turystycznych sa malenkie i czlowiek na czlowieku lezy. bliziutko do Barcelony, sama Tarragona tez sliczne miasteczko i kolo Salou jest Port Aventura czyli miasteczko rozrywki - calkiem fajne. na taie tradycyjne wakacje - lezenie na plazy i troche zwiedzania jest ok.
Obrazek
Obrazek
olairobert
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 237
Data ślubu: 11 września 2010

Postprzez tyśka Pn 25 sty, 2010

Ja byłam w Madrycie, niestety tylko na weekend, spalismy w jakims hostelu dla studentów za 7 euro i było naprawde super szkoda że tak krótko....
Obrazek
Obrazek
tyśka
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 95
Data ślubu: 30 lipca 2011

Postprzez puopia Pn 25 sty, 2010

ja bylam 3 tygodnie w Hiszpanii - w miejscowosci Blanes bodajze! miejscowosc turystyczna - bardzo bliziutko do Barcelony! takze my poziwedzalismy wiele w tym czasie - Barcelona ejst cudowna-ale u nas to byl wypad jednodniowy i naprawde bylo tego za malo!
ja bym polecala meijscowosci turystyczne- wiele rzeczy sie tam dzieje, wszytsko jest lepiej przygotowane pod turystow!
inne fajne miejsce to VAlencia -moj kolega stamtad pochodzi-ogladalismy zdjecia-no cos pieknego!
rodzice Rysia co roku ejzdza do Hiszpanii -zaraz przy granicy portugalskeij co roku w to samo meijsce bo polubili miejsce -i sa tams wietne pola golfowe!
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez olairobert Pn 25 sty, 2010

mi sie osobiscie Blanes nie podobalo ani Lorette de Mar ani Callea - ja bym pojechala choc ciutke dalej na poludnie, na druga strone Barcelony.

O Valenci tez fajne opinie slyszalam, ale sama nie bylam.
Obrazek
Obrazek
olairobert
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 237
Data ślubu: 11 września 2010

Postprzez olape Wt 26 sty, 2010

Lloret de mar typowo hotelowa miejscowsc jednak z piekna plaza, zamkiem - mozna duzo pochodzic, zwiedzic Tossa de mar i wypad nawet jednodniowy do Barcelony - Warto, warto i jeszcze raz polecam

Ja aktualnie jestem na stypendium w Granadzie mowia ze najpiekniejsze miasto w calej Hiszpani :) Ma swoj klimat, pałac wznoszacy sie nad miastem, mnostwo studentow, wieczorne tapas, ulice pelne a zycie toczy sie dopiero po 22 ...

Malaga sliczna i do tego nad morzem!

Madryt tez warto zwiedzic ale moim zdaniem Barcelona ladniejsza.
Obrazek
olape
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 51
Data ślubu: 3 czerwca 2010

Następna strona

Powrót do Podróż poślubna

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl