CZADOWA PARA MŁODA!!!

Ogólnie - jeżeli do niczego nie pasuje. Nasze forum ślubne jest bardzo rozbudowane - a wiec tutaj zadajemy pytania dotyczące ślubu i wesela, które nie pasują do innych działów

CZADOWA PARA MŁODA!!!

Postprzez efa1986 Pn 08 lis, 2010

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Jestem tutaj nowa i to jest mój pierwszy wątek, ale myślę, że tematyka ślubna będzie za niedługo bardzo aktualna w moim życiu :)
Przeglądając forum zauważyłam, że wiele par wybiera zamiast otrzymywania kwiatów od gości jakąś alternatywę. Ja mam dla Was propozycję, którą być może w przyszłości sama zrealizuję :).Otóż tak się składa, że br. Benedykt Pączka, sekretarz misyjny braci mniejszych kapucynów, a mój znajomy :roll: namawia nowożeńców do wsparcia finansowego dzieci w Czadzie, w Afryce. Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i zachęcam do wzięcia udziału w akcji!!
Ewa :)

Oto fragment ze strony internetowej http://www.czadowatablica.pl/oni-nam-po ... dowa-para/:

Chcecie zostać CZADOWĄ PARĄ MŁODĄ?

Włączcie się w naszą akcję!

-„ściany szkoły są zrobione z patyków, dach ze słomy, ławki – to kołki wbite w ziemię, nie
ma książek, ani zeszytów, nie ma wody ani elektryczności”

Zbieramy pieniądze na wybudowanie szkoły w Czadzie, w Afryce. Potrzeba na ten cel
100 000 PLN.

Jest tam tylko szkolna tablica, na której zostanie wypisane Wasze imię, jeśli pomożecie!

Zamiast kwiatów, które więdną szybko – poproście Waszych gości weselnych o życzenia i
datek na szkołę.

Na początku Waszej nowej wspólnej drogi, możecie pomóc najbiedniejszym dzieciom. Dać
im szansę na to, by nauczyły się czytać i pisać. Edukacja jest dla nich nadzieją na lepsze
życie.

Przekażemy Wam puszkę, do której możecie zebrać pieniądze za kwiaty.

Zebraną sumę przekażcie na konto: Sekretariat Misyjny Krakowskiej Prowincji Zakonu
Braci Mniejszych Kapucynów, Kraków 30-298, ul. Korzeniaka 16

Nr konta: 82 1020 2892 0000 5602 0409 7614

Z zebranych ofiar nasz misjonarz wybuduje szkołę w Czadzie!

W podziękowaniu za Wasz dar, prześlemy Wam
Wasze zdjęcie „CZADOWEJ PARY” , Wasze imiona i nazwisko
wypisane na czadowej tablicy w Czadzie.
Obrazek
Obrazek
efa1986
Początkujący
Początkujący

Ilość piwek: 19
Data ślubu: 25 sierpnia 2012

Re: CZADOWA PARA MŁODA!!!

Postprzez puopia Wt 04 sty, 2011

Genialne!!!
“True love does not come by finding the perfect person,
but by learning to see an imperfect person perfectly.”
Jason Jordan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
puopia
Opętany przez forum
Opętany przez forum

Ilość piwek: 478
Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez kicia8282 Pn 10 sty, 2011

efa1986, szkoda ze juz jestem po slubie bo to bardzo dobry pomysl :!: :!: :!:
Obrazek

"Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku."
Antoine de Saint-Exupéry
kicia8282
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 270
Data ślubu: 6 maja 2010

Postprzez efa1986 Pn 10 sty, 2011

Zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w akcji! Naprawdę warto :) Bracia promują to też na Targach Ślubnych - tam można o szczegóły dopytać :). Ja sama bardzo bym chciała zostać czadową parą razem z moim Sz. :). A takie zdjęcie z Waszym imieniem i nazwiskiem to naprawdę super pamiątka :) a jeśli ktoś jest już po ślubie również może wesprzeć akcję wpłacając na konto podane na stronie. W tym wypadku również przewidziana jest fotopamiątka :)
Obrazek
Obrazek
efa1986
Początkujący
Początkujący

Postprzez ART. DECO JUBILER Śr 23 lut, 2011

Dobrze ze pojawiłaś się na forum i napisałaś taką informację. Przyszli nowożeńcy na pewno z tego skorzystają i będą brali udział w takich akcjach. Cel jest naprawdę szczytny.
Pierścionki i obrączki ślubne
ART. DECO JUBILER
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 5

Postprzez efa1986 Cz 24 lut, 2011

Przedstawiciele akcji "Czadowa Para" będą na najbliższych targach ślubnych w Opolu :) wolontariusze odpowiedzą na wszystkie Wasze pytania :) przyznam się, że też jestem wolontariuszką i będę na targach :) może ktoś z Was przyzna się, że jest członkiem tego forum? chętnie Was poznam :) do zobaczenia!
Obrazek
Obrazek
efa1986
Początkujący
Początkujący

Postprzez ART. DECO JUBILER N 24 kwi, 2011

O.. Nie wiedziałam że przedstawiciele będą również w Opolu,zatem warto skorzystać i dowiedzieć się szczegółów. Może ktoś napisać jakie są jego wrażenia po tych targach?
Pierścionki i obrączki ślubne
ART. DECO JUBILER
Bywalec
Bywalec

Ilość piwek: 5

Powrót do Pytania i odpowiedzi

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl