Auto grupy

Auto grupy

Postprzez administrator Pn 14 mar, 2011

Została wprowadzona modyfikacja tzw. autogrupy.
Użytkownicy przydzielani są automatycznie do grup na postawie ilości postów oraz długości bycia na forum.
Chcielibyśmy aby dostęp do działów (pisanie i czytanie) był dostępny po spełnieniu określonych kryteriów.

Np. Pisanie w dziale zespoły, sale itd - dostępne by było dla użytkowników np. po napisaniu 10 postów i byciu np. 30 dni na forum

Co wy na to ? Jakie są wasze propozycje działów i kryteriów ?
administrator
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 25

Re: Auto grupy

Postprzez nika99 Pn 14 mar, 2011

administratorze, ty wiesz, ze ja jestem jak najbardziej za :mrgreen:
Obrazek
nika99
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 345

Postprzez Nina3843 Pn 14 mar, 2011

Ja również jestem za :)
Pozdrawiam,
Nina

Obrazek

Obrazek
Nina3843
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 160
Data ślubu: 17 września 2011

Postprzez administrator Pn 14 mar, 2011

Chodzi mi o to abyscie mi pomogly okreslic kryteria
np. dzial nasze imionka dostepny tylko dla zalogowanych np. 30 dni ktorzy napisali np. 10 postow.
dzial "Jaki był Twój ślub?" - dla zalogowanych np. 30 dni ktorzy napisali np. 20 postów itd.

Chodzi o to aby premiowac pisanie i o to aby dla wszystkich nie bylo wszystko dostepne.
administrator
Gaduła
Gaduła

Ilość piwek: 25

Postprzez Nina3843 Pn 14 mar, 2011

W takim razie dodam, że z tematu "wpisuj słowo które kojaży Ci sie z poprzednim" nie powinno się doliczać postów. W tym temacie można szybko nastukać sobie postów, a wtedy blokady nie będą już miały takiego sensu.
Co do czasu to uważam że 30 dni jest w sam raz, i w sumie ilość postów przedstawiona też mogłaby być, chociaż " jaki był Twój ślub" zwiększyłabym np do 30, a co do przygotowań to zrobiłabym np. 20 postów.
Pozdrawiam,
Nina

Obrazek

Obrazek
Nina3843
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 160
Data ślubu: 17 września 2011

Postprzez paulapau Wt 15 mar, 2011

też byłabym za tym żeby wątek "wpisuj słowo..." sie nie wliczał.

Dział nasze imionka, czy zespoły itp. mogłob byc tak jak napisałeś, ale na pewno w dziale "jaki był Twój ślub" jednak lepiej by było jakby tych wymaganych postów było wiecej, stawiałabym tak na 100 co najmniej.
paulapau
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 198
Data ślubu: 18 czerwca 2011

Postprzez beatha Wt 15 mar, 2011

administrator napisał(a):Np. Pisanie w dziale zespoły, sale itd - dostępne by było dla użytkowników np. po napisaniu 10 postów i byciu np. 30 dni na forum
administrator napisał(a): dzial nasze imionka dostepny tylko dla zalogowanych np. 30 dni ktorzy napisali np. 10 postow.
dzial "Jaki był Twój ślub?" - dla zalogowanych np. 30 dni ktorzy napisali np. 20 postów itd

moze ja czegos nie rozumiem ale w tej sytuacji ktore dzialy bede otwarte dla "nowych" forumowiczow... no bo jesli ploty sie nie licza to poza powitaniem gdzie mogliby wypisac te posty?
Mysle ze wiele z nas samych najpierw sie przedstawilo a potem opisywalo przygotowania- a w proponowanym ukladzie byloby to niemozliwe...
poza tym ja na przyklad duzo czytalam forum zanim zaczelam pisac... czytajac posty z roznych dzialow zbieralam informacje na temat sal, zespolow, fotografow itp, oraz tego od czego powinno sie zaczac, na ile wczesnie powinno sie zaczac i tym podobne informacje ktore bardzo mi pomogly podjac decyzje... przy poblokowaniu dzialow byloby to niemozliwe bo to wsyztsko zanim zaczelam pisac...
mysle ze musimy pamietac o osobach ktore potrzebuja pomocy i informacji a nie koniecznie maja "odwage" na pisanie... a przynajmniej nie na duzo pisania :) wiec mysle ze kryteria nie powinny byc za ostre bo to utrudni pozyskiwanie nowych forumowiczow dzieki ktorym forum fuznkcjonuje i dla ktorych forum jest stworzone...
mysle ze na przyklad jednym z kryteriow dostepu do niektorych dzialow (jak na przyklad jaki byl twoj slob czy przygotowania) moze byc przedstawienie sie w odpowiednim dziale...
poza tym jedyna inna rzecz ktora ja bym zablokowala to zdjecia- w sensie ze pokazuja sie tylko osobom z danej autogrupy albo cos... :?
Obrazek
Obrazek
beatha
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilość piwek: 286
Data ślubu: 15 maja 2010

Postprzez nika99 Wt 15 mar, 2011

Ja mysle, ze "zamkniete" dla nowych powinny byc przede wszystkim
:arrow: zdjecia
:arrow: opis dnia slubu
:arrow: przygotowania
I tu dostep do tych, ktorzy napisali min 30 postow i sa min 30 dni (albo nawet wiecej). Potraktowalabym ten dzial jako najbardziej "chroniony".

Co do liczby postow to nie beda sie liczyc dzialy typu:
:arrow: pogaduchy a konkretniej zabawy
:arrow: sprzedam
:arrow: wszelkie rodzaju zyczenia
:arrow: ...

I co wg mnie najwazniejsze. Mimo, ze uzytkownik osiagnie dana liczbe postow i dni, administrator i moderatorzy podejma decyzje czy uzytkownik "ujawnil sie" i czy mozna mu zaufac na tyle, zeby udostepnic mu dany dzial. Moze byc i tak, ze tego zezwolenia nie dostanie i bedzie musial sie w pozniejszym czasie o niego ubiegac ponownie.

Aha, i mysle, zeby lepiej sie poznac, mozna zalozyc watek np. "Plotki marcowe", w ktorym bedziemy pisac jak nam mija dzien :wink:
Obrazek
nika99
Pomocnik Admina
Pomocnik Admina

Ilość piwek: 345

Następna strona

Powrót do Przedstaw się

Reklama

Chcesz zamieścić reklame napisz do Admina admin@forum.wesele.opole.pl